Πείτε «αντίο» στο φριζάρισμα με 5 απλά tips [εικόνες] - iefimerida.gr

Πείτε «αντίο» στο φριζάρισμα με 5 απλά tips [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι βροχές ξεκίνησαν και μαζί με την υγρασία δημιουργούν τον απόλυτο εχθρό για τα μαλλιά μας. Είτε έχετε σγουρά είτε ίσια, το φριζάρισμα ταλαιπωρεί τις γυναίκες, ενώ μπορεί να τους χαλάσει τη διάθεση.

Ηρθε, λοιπόν, η ώρα να πούμε αντίο στο φριζάρισμα με μερικά tips! Bonus μια μαγικά σπιτική συνταγή.

Μην λούζεστε κάθε μέρα

Τα φυσικά έλαια της τρίχας είναι σύμμαχοί μας κατά του φριζαρίσματος. Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά και δεν μπορείτε να αποφύγετε το λούσιμο, προτιμήστε ένα ξηρό σαμπουάν.

Βαθιά ενυδάτωση

Σε περίπτωση που η τρίχα σας δεν είναι αρκετά λεπτή, κάθε φορά που λούζεστε αφήστε την κρέμα μαλλιών για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Μάλιστα, μπορείτε να μην την ξεβγάλετε τελείως. Το φριζάρισμα δημιουργείται, όταν τα ξηρά μαλλιά απορροφούν υγρασία με αποτέλεσμα να διογκώνονται. Η ποσότητα μαλακτικής κρέμας, καθιστά πιο δύσκολη την απορρόφηση της υγρασίας.

Μην τα σκουπίζετε με πετσέτα

Μετά το λούσιμο, προτιμήστε να τυλίξετε τα μαλλιά σας για να στεγνώσουν σε ένα βαμβακερό ύφασμα, μια παλιά σας μπλούζα για παράδειγμα, ή στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καλύτερα είναι να τα ταμπονάρετε και όχι να τα τρίβετε μεταξύ τους.

Επιλέξτε προϊόντα χωρίς αλκοόλη

Τα περισσότερα σπρέι και μους έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Γι' αυτό, επιλέξτε προϊόντα που δεν περιέχουν οινόπνευμα.

Χρησιμοποιήστε λάδια μαλλιών

Πλέον, οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν ειδικά λάδια για τα μαλλιά τους, που χαρίζουν απαλότητα, λάμψη, ενώ τα ενυδατώνουν. Είτε λεπτά, είτε λιπαρά μαλλιά αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία. Για τα ξηρά μαλλιά, η χρήση είναι αναγκαία.

Bonus

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 3 υλικά, που βρίσκονται στην κουζίνα σας.

1 αυγό

2 κ.γ μαγιονέζα

1 κ.γ μέλι

Αναμείξτε τα υλικά και αν το επιθυμείτε προσθέστε ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας, όπως λεβάντα ή βανίλια.

Μόλις το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή, απλώστε το σε νωπά μαλλιά, ξεκινώντας από την κορυφή.

Τοποθετήστε τα μαλλιά σας σε ένα σκουφάκι ή σε μια ζεστή πετσέτα για 10 λεπτά.

Ξεβγάλετε με άφθονο δροσερό νερό και είστε έτοιμη!

GIF: giphy.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ