Η συντριβή της Λαϊκής Ενότητας είναι μήνυμα σε άλλους «αντάρτες» εντός ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Η συντριβή της Λαϊκής Ενότητας είναι μήνυμα σε άλλους «αντάρτες» εντός ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν το περίμεναν στην Λαϊκή Ενότητα να υποστούν τόσο συντριπτική ήττα και να μείνουν εκτός βουλής. Αυτό το πάθημα θα γίνει μάθημα σε πιθανούς διαφωνούντες, γράφει το Business Insider.

Για μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου κάνει λόγο το «Business Insider», επισημαίνοντας ότι παρά τις δημοσκοπήσεις που έκαναν λόγο για μια μάχη στήθος με στήθος με τη ΝΔ, ο Τσίπρας εύκολα συνέτριψε τους κυριότερους αντιπάλους του.
Πλέον, μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, διαψεύδοντας τους αναλυτές, η πλειονότητα των οποίων σημείωνε ότι θα χρειαζόταν έναν ή και περισσότερους συμμάχους από τον κεντροαριστερό ή κεντρώο χώρο για να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης.
Οι εσωτερικοί του αντίπαλοι επίσης επλήγησαν βαρύτατα, με τη Λαϊκή Ενότητα, το κόμμα που προέκυψε από τη ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ και τάσσεται υπέρ της εξόδου από το ευρώ και μιας σοσιαλιστικής οικονομικής πολιτικής, να αποτυγχάνει να λάβει το 3%, ποσοστό απαραίτητο για να εισέλθει στο κοινοβούλιο.

Τα μηνύματα των εκλογών στους αντιδρώντες

Αυτό, σύμφωνα με το «Business Insider», αποτελεί ένα μήνυμα στους εναπομείναντες αντιδρώντες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν έχουν άλλo εναλλακτικό κόμμα για να προσχωρήσουν σε περίπτωση που αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.
Δεύτερον, αν αποφασίσουν «να λύσουν τα βαγόνια τους από τον Τσίπρα, κινδυνεύουν με την πλήρη εξάλειψη».
Αν και το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε κατά 0,8%, ωστόσο το κόμμα του οποίου ηγείται ο Τσίπρας είναι πλέον περισσότερο διαχειρίσιμο απ' ό,τι προηγουμένως.
Στελέχη όπως ο πρώην υπουργός ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που ήταν επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, έχουν φύγει από τη μέση και είναι πλέον σαφές σε όσους έχουν μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η επανεκλογή τους οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, είναι πολύ λιγότερο διχαστική και «φιλοπόλεμη» προσωπικότητα απ' ό,τι ο προκάτοχός του, Γιάνης Βαρουφάκης, το προσωπικό στυλ του οποίου ενοχλούσε τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε.
Επιπλέον, είναι λιγότερο πιθανό να αψηφήσει τον Τσίπρα και να προσπαθήσει να χαράξει το δικό του δρόμο στην οικονομική πολιτική της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ