Eurobank: Οι τέσσερις παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία της νέας κυβέρνησης - iefimerida.gr

Eurobank: Οι τέσσερις παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία της νέας κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κυριακή ήταν η ημέρα της πολιτικής. Η Δευτέρα, όμως, είναι η πρώτη ημέρα της οικονομίας. Κάτι που σημαίνει ότι ο χρόνος δράσης της νέας κυβέρνησης είναι αρκετά συμπυκνωμένος και πρέπει να τρέξει άμεσα τα θέματα που άπτονται του Μνημονίου.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Eurobank, τέσσερις είναι οι βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία της νέας κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, τα πάντα θα εξαρτηθούν από:

α) την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του νέου προγράμματος διάσωσης (αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου-Νοεμβρίου).
Αυτό εξαρτάται από την εκπλήρωση ορισμένων προαπαιτούμενων ενεργειών / ορόσημα που είναι μέτρα που περιγράφονται στο μνημόνιο και καθορίζονται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Κατά την άποψη της Eurobank αυτό θα επιτρέψει την εκταμίευση της υποδόσης των 3 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά επίσης να οδηγήσει την ΕΚΤ δυνητικά να αποκαταστήσει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγοράς ελληνικού χρέους στο πλαίσιο ποσοτικής χαλάρωσης προγράμματος

β) η πρώτη θετική ολοκλήρωση της επανεξέτασης του προγράμματος θα πρέπει επίσης να προετοιμάσει το έδαφος για την έναρξη των συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του χρέους, οι οποίες ορίζονται ως προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα

γ) η επιτυχής ολοκλήρωση των επικείμενων τραπεζικών ανακεφαλαιοποιήσεων (αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους και πριν τεθεί σε εφαρμογή το εργαλείο του bail-in, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στην μεγιστοποίηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.
Σημειώνεται ότι πριν από αυτό, το νέο νομικό πλαίσιο ανακεφαλαίωσης θα πρέπει να ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή έως τα μέσα Οκτωβρίου,

δ) η χαλάρωση ή ακόμα και η μερική κατάργηση των ελέγχων των κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ