Κρούσμα πολιομυελίτιδας στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια - iefimerida.gr

Κρούσμα πολιομυελίτιδας στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα κρούσμα πολιομυελίτιδας μετά από 15 περίπου χρόνια εμφανίστηκε στην χώρα μας, πριν από λίγους μήνες. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Έβρου και ο ασθενής, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λαθρομετανάστης.

Το κρούσμα πολιομυελίτιδας που στον Δυτικό κόσμο έχει περίπου εξαφανιστεί (στις ΗΠΑ έχει να εμφανιστεί ασθενής με πολιομυελίτιδα από το 1975) ανησύχησε το υπουργείο Υγείας και η υπόθεση κρατήθηκε μυστική για να μην δημιουργήσει αναστάτωση. Κρατήθηκε όμως μυστική και για έναν επιπλέον λόγο, για να μην δηλαδή επιδεινώσει το κλίμα ξενοφοβίας που αρχίζει να δημιουργείται σε ορισμένα κοινωνικά στρώματα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Είναι γνωστό ότι η έξαρση της πολιομυελίτιδας σχετίζεται με κακές συνθήκες υγιεινής και πλήττει συνήθως τις υπανάπτυκτες χώρες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το περιστατικό αυτό στον Έβρο φαίνεται ότι ήταν μεμονωμένο, οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες αντέδρασαν αποτελεσματικά και δεν διαπιστώθηκε κι άλλο κρούσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ