Εφυγε από τη ζωή η διάσημη συγγραφέας, αδελφή της Τζοάν Κόλινς, Τζάκι [εικόνες] - iefimerida.gr

Εφυγε από τη ζωή η διάσημη συγγραφέας, αδελφή της Τζοάν Κόλινς, Τζάκι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε από τη ζωή η Τζάκι Κόλινς, αδελφή της διάσημης ηθοποιού Τζοάν Κόλινς, σε ηλικία 77 ετών, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Η Βρετανή συγγραφέας είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού σταδίου 4 πριν από έξι χρόνια αλλά το κράτησε μακριά από τη δημοσιότητα.

Ενας εκπρόσωπος της οικογένειά δήλωσε: «Με τεράστια θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο της όμορφης, δυναμικής και μοναδικής στο είδος της μητέρα, Τζάκι Κόλινς, που πέθανε από καρκίνο του μαστού σήμερα. Έζησε μια θαυμάσια γεμάτη ζωή και λατρεύτηκε από την οικογένεια, τους φίλους της και τα εκατομμύρια των αναγνωστών που διασκέδαζε για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Ηταν μια πραγματική έμπνευση, ένας οδηγός για τις γυναίκες στη λογοτεχνία και μία δημιουργική δύναμη. Θα ζει μέσα από τα βιβλία της, αλλά λείπει ήδη περισσότερο απ' όσο μπορούμε να περιγράψουμε με λόγια»

Η αδελφή της, η 82χρονη αειθαλής ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζόαν Κόλινς, δήλωσε «εντελώς συντετριμένη» που έχασε «την καλύτερη φίλη της»

Η συγγραφέας είχε μιλήσει στις τρεις κόρες της Τρέισι (54), Τίφανι (48), και Ρόρι (46) για την ασθένειά της. Εδωσε μια συνέντευξη από το σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς πριν από πέντε ημέρες, λέγοντας ότι δεν είχε μετανιώσει για τίποτα. Μιλώντας στο περιοδικό People, είπε: «Κοιτάζοντας πίσω, δεν μετανιώνω για τίποτα που έκανα. Το έκανα τον τρόπο μου, όπως ο Φρανκ Σινάτρα, θα έλεγα. Έχω γράψει πέντε βιβλία, έχω ζήσει τη ζωή μου, έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και κανείς δεν έμαθε ποτέ μέχρι τώρα, πώς είμαι»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Κόλινς, που έχει επίσης έναν αδελφό και έξι εγγόνια - δήλωσε ότι η οικογένειά της ήταν πάντα η μεγαλύτερη αγάπη της.

Η συγγραφέας δούλευε ακόμη και τις τελευταίες ημέρες της, ταξιδεύοντας στο Λονδίνο για να εμφανιστεί στο Loose Women μόλις εννέα ημέρες πριν από το θάνατό της. Παρέμενε επίσης ενεργή στο Twitter, όπου δημοσίευσε μια παλιά φωτογραφία της με τον Χάρολντ Ρόμπινς και τον Ιρβινγκ Γουάλας.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Αμερική και έγινε πολίτης των ΗΠΑ το 1960, έγραψε 32 βιβλία - το σύνολο των οποίων μπήκε στη λίστα με τα δημοφιλή των New York Times».

Η Κόλινς γεννήθηκε στο Χάμπστεντ του Λονδίνου το 1937, και είχε ξεκινήσει την καριέρα της με βοήθεια από τον πατέρα της, ο οποίος ήταν θεατρικός ατζέντης με διάσημους πελάτες, όπως η Σίρλεϊ Μπάσεϊ, οι Beatles και ο Τομ Τζόουνς.

Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα ατίθαση και στα 15 αποβλήθηκε από το ιδιωτικό σχολείο θηλέων γιατί πέταξε τη σχολική της στολή στον Τάμεση.

Στα πρώτα της βήματα εμφανίστηκε ως τραγουδίστρια με τους Des O'Connor και φέρεται να είχε μια σχέση με τον Μάρλον Μπράντο, όταν εκείνη ήταν 15 και εκείνος 29.

Είπε στην εφημερίδα Daily Telegraph το 2012 ότι Μπράντο ήταν διασκεδαστικός, αλλά τίποτα περισσότερο από ένα μαθητικό «φλέρτ». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι πέρασαν περισσότερες από μία νύχτες μαζί.

Η ίδια και η αδελφή της Τζόαν άρχισαν να παίζουν σε βρετανικές B movies, αλλά η Τζάκι εγκατέλειψε την υπιοκριτική στη δεκαετία του 1960.

Ο πατέρας της, Joe, ήταν υπερήφανος για αυτήν, αλλά πίστευε ότι τα βιβλία της ήταν «πορνογραφικά». «Αλλά είναι 83 ετών και αν του άρεσαν τα βιβλία μου, θα έπρεπε να τα αλλάξω», του είχε απαντήσει τότε.

Ήταν το συγγραφικό της έργο που έφερε την Κόλινς καλλιτεχνικό στερέωμα, με το πρώτο της μυθιστόρημα «The World Is Full of Married Men» προκαλώντας διαμάχη μετά τη δημοσίευση του το 1968.

Οι κριτικοί το ονόμασαν «δυσάρεστο, βρώμικο και αηδιαστικό» και είχε απαγορευτεί στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, αλλά ως αποτέλεσμα της κακής φήμης του, οι πωλήσεις του εκτοξεύθηκαν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιτυχία της αναπαράχθηκε σε κάθε επόμενο από τα μυθιστορήματά της, που διάβαζαν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Στη δεκαετία του 1980, η Κόλινς και η οικογένειά της μετακόμισαν στο Λος Άντζελες και το επόμενο μυθιστόρημά της, «Chances» γέννησε τον διασημότερο χαρακτήρα της, την Λάκι Σαντάντζελο.

Η «επικίνδυνα όμορφη κόρη του γκάνγκστερ Τζίνο Σαντάντζελο» εμφανίστηκε σε εννέα από τα best-seller βιβλία της, εκ των οποίων τα δύο έγιναν σειρές για την τηλεόραση, με πρωταγωνιστές τη Νικόλ Σέρινταν και την Σάντρα Μπούλοκ.

Η Κόλινς, πάντα αγόραζε στον εαυτό της ένα δώρο μετά από ένα επιτυχημένο μυθιστόρημα, και μετά το «Hollywood Husbands» αγόρασε στον εαυτό της μία ασημένια Cadillac Seville που πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2006, πιάνοντας πάνω από 7.000 δολάρια.

Αρχισε την δική της καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή το 1998, JJackie Collins Hollywood, στην οποία έπαιρνε συνεντεύξεις από σταρ του θεάτρου, του σινεμά και της μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των Τζορτζ Κλούνει και Τζένιφερ Λόπες.

Παντρεύτηκε δύο φορές, τον πρώτο της σύζυγο Γουάλας Οστιν το 1960, με τον οποίο έκανε ένα παιδί, την Τρέισι, ένα χρόνο αργότερα και τελικά πήραν διαζύγιο το 1964. Ενα χρόνο μετά, το 1965, παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, Όσκαρ Λέρμαν και μαζί έκαναν τις άλλες δύο κόρες της, Τίφανι και Ρόρι.

Εφυγε από τη ζωή η διάσημη συγγραφέας, αδελφή της Τζοάν Κόλινς, Τζάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εφυγε από τη ζωή η διάσημη συγγραφέας, αδελφή της Τζοάν Κόλινς, Τζάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εφυγε από τη ζωή η διάσημη συγγραφέας, αδελφή της Τζοάν Κόλινς, Τζάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Εφυγε από τη ζωή η διάσημη συγγραφέας, αδελφή της Τζοάν Κόλινς, Τζάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Εφυγε από τη ζωή η διάσημη συγγραφέας, αδελφή της Τζοάν Κόλινς, Τζάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Εφυγε από τη ζωή η διάσημη συγγραφέας, αδελφή της Τζοάν Κόλινς, Τζάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Εφυγε από τη ζωή η διάσημη συγγραφέας, αδελφή της Τζοάν Κόλινς, Τζάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Εφυγε από τη ζωή η διάσημη συγγραφέας, αδελφή της Τζοάν Κόλινς, Τζάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Εφυγε από τη ζωή η διάσημη συγγραφέας, αδελφή της Τζοάν Κόλινς, Τζάκι [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ