Ηλεία: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Μπόρσι Ανδραβίδας - Κινδύνεψαν πυροσβέστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Μπόρσι του δήμου Ανδραβίδας, στην Ηλεία.

Στην περιοχή επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή δίπλα σε σταύλο και επεκτάθηκε σε ρεματιά δύσβατη και απόκρημνη, όπου οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν είχαν εύκολη πρόσβαση.

Μάλιστα, πυροσβεστικό όχημα με το πλήρωμά του αποκλείστηκε αυτή και κάλεσε άμεσα σε βοήθεια καθώς ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν από τις φλόγες ήταν μεγάλος. Τελικά, απομακρύνθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής επιχείρησαν εναέρια μέσα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν χωρίς μεγάλο κίνδυνο το σημείο.

Θύμα της φωτιάς ήταν ένας στάβλος, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Επί τόπου βρέθηκε ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου και Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Κώστας Κυριακόπουλος.

Πηγή: ilialive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηλεία πυρκαγιά Ανδραβίδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ