Δεν θα πάρουν πτυχίο 3 από τους φοιτητές που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη - iefimerida.gr

Δεν θα πάρουν πτυχίο 3 από τους φοιτητές που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρότι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, τρεις από τους εφτά φοιτητές που κατηγορούνται για τραμπουκιμούς εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θα φύγουν από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων χωρίς πτυχία.

Ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο προς τη Σχολή με το οποίο ενημέρωνε επίσημα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και έτσι, σε συνεδρίαση του Συλλόγου Καθηγητών της Γαλακτοκομικής Σχολής χαρακτηρίστηκε η διαγωγή τους «επίμεμπτη» και τους επιβλήθηκαν κυρώσεις με αποτέλεσμα 3 από τους 7 να μην πάρουν πτυχίο.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους 4 φοιτητές που συνεχίζουν την φοίτησή τους στην σχολή, αυτοί δεν θα ξαναμείνουν στην εστία όπου φέρονται να έγιναν οι επιθέσεις εναντίον του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δικαστική πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης αναφέρει στον ''Ελεύθερο Τύπο'' αναλυτικά τις κατηγορίες: ''Τελικά οι κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση από κοινού δεν είναι πέντε, όπως είχε ειπωθεί αρχικά, αλλά εφτά φοιτητές. Οι εφτά νεαροί κατηγορούνται, επίσης, για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση από κοινού, ενώ παράλληλα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι» (ουσιαστικά κατ’ αγνώστου).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για τους βασανισμούς που έκαναν στον 20χρονο φοιτητή, αλλά όχι για συμμετοχή σε ενέργειες που να σχετίζονται με το θάνατό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ