Ο Τζόρτζεβιτς κυνηγά τον Γιαννάκη – Οι «οιωνός» των 18 ετών - iefimerida.gr

Ο Τζόρτζεβιτς κυνηγά τον Γιαννάκη – Οι «οιωνός» των 18 ετών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σερβία αντιμετωπίζει τη Λιθουανία στα ημιτελικά του Eurobasket 2015 και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς εκτός φυσικά από το στόχο της κορυφής έχει ένα έξτρα κίνητρο σε προσωπικό επίπεδο.

Η Ισπανία περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στο μεγάλο τελικό της Κυριακής, ο οποίος θα προκύψει από την κόντρα της Σερβίας με τη Λιθουανία.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς αποδίδει εξαιρετικό μπάσκετ μέχρι στιγμής και ο Σέρβος βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη στιγμή της καριέρας του. Αν καταφέρει να φτάσει στον τελικό και κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, θα γίνει μόλις ο δεύτερος που θα έχει καταφέρει να πανηγυρίσει πρωτιά ως παίκτης και ως προπονητής.

Ο μοναδικός που το έχει καταφέρει είναι μέχρι σήμερα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης ως παίκτης το 1987 και ως προπονητής το 2005.

Ο Τζόρτεβιτς έχει πανηγυρίσει τρεις φορές τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, το 1991, το 1995 και το 1997 αλλά τώρα ψάχνει και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο ως προπονητής της Σερβίας.

Το κοινό σημείο, το οποίο ίσως λειτουργήσει και ως οιωνός είναι πως ο Γιαννάκης χρειάστηκε 18 χρόνια για να το πετύχει ως προπονητής από τη μία και μοναδική φορά που το κατάφερε ως παίκτης. Οσα δηλαδή έχουν περάσει από τότε που ο «Σάλε» στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με τους «πλάβι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ