Έκκληση προς την Ευρώπη από τη Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας: Βοηθήστε τους πρόσφυγες [εικόνες & βίντεο]

Η βοήθεια της Ευρώπης προς στους Σύρους πρόσφυγες, ήταν το κεντρικό θέμα της ομιλίας της Βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας, με αφορμή την βράβευση της από το γερμανικό κοινοβούλιο στο Βερολίνο.

Η βασίλισσα, η οποία είναι γνωστή για τα ανθρωπιστικά και ακτιβιστικά αισθήματα της, μίλησε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας μπροστά σε 400 πολιτικούς ανάμεσα τους και στη Άνγκελα Μέρκελ, προσπαθώντας έτσι να πείσει του ηγέτες της Ευρώπης να αυξήσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται στις χώρες τους.

Έντονη ήταν ωστόσο η επίθεσης που εξαπέλυσε μιλώντας στο βρετανικό κανάλι Skynews, εναντίων του πρωθυπουργού της Αγγλίας Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την δήλωση του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα δεχθεί 20.000 πρόσφυγες μέσα στην επόμενη 5ετία. «Νομίζει η Βρετανία ότι οι 20.000 πρόσφυγες είναι πολλοί; Δοκιμάστε να έχετε 1.400. 000 πρόσφυγες» δήλωσε μεταξύ των άλλων η Βασίλισσα, τονίζοντας τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιορδανία εξαιτίας του πλήθους των προσφύγων.

Τόνισε ότι η Ευρώπη έχει δει μόνο ένα μέρος από την μετανάστευση, ενώ συνεχάρη την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για την «εμπνευσμένη ηγεσία» της και την πρωτοβουλία της να δεχθεί τόσους πρόσφυγες στην χώρα.

Μέσω της ομιλίας της εξέφρασε επίσης και τον φόβο της, για την δημιουργία εξτρεμιστικών αισθημάτων, δεδομένου της απογοήτευσης που αισθάνονται οι νέοι στη Συρία, εξαιτίας του πολέμου, ενώ τόνισε ότι η εναλλαγή των λέξεων «μετανάστης» και «πρόσφυγας» αποτελούν ετικέτες που εξυπηρετούν μόνο «στην βύθιση στο σκοτάδι της ανθρωπότητας και στην δημιουργία μισαλλοδοξίας στον νέο κόσμο που προσπαθεί να οικοδομηθεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ