Βενιζέλος: Φανταστείτε να είχα κάνει εγώ διακοπές σε έπαυλη στο Σούνιο, όπως ο Τσίπρας [βίντεο] - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Φανταστείτε να είχα κάνει εγώ διακοπές σε έπαυλη στο Σούνιο, όπως ο Τσίπρας [βίντεο]

Credit: Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο κ. Τσίπρας όσες φορές πήγε να δημιουργήσει θέματα ηθικής τάξεως βρέθηκε να είναι απολογούμενος. Και δεν βάζει μυαλό. Το έπαθε στη Βουλή αρκετές φορές» σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα όσα λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Φλαμπουράρη.

«Το ηθικό πλεονέκτημα είναι ένα ψευτοηθικολογικό πλεονέκτημα. Όποιος επικαλείται την ηθική του και την πίστη του, κρύβει από πίσω του κάτι» πρόσθεσε και διερωτήθηκε:

«Φανταστείτε να είχα κάνει εγώ τις θερινές μου διακοπές στο Σούνιο, σε μια έπαυλη την οποία κάποιος εφοπλιστής έχει νοικιάσει σε έναν επιχειρηματία που ασχολείται με τον καλλωπισμό ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκη από τεχνητά μαλλιά και με φιλοξενεί με την οικογένειά μου. Σκεφτείτε τι θα είχε γίνει, ή τι θα είχε γίνει για τον κ. Μεϊμαράκη, ή για την κυρία Γεννηματά, ή για οποιονδήποτε άλλον».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης Φλαμπουράρη, αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού. «Δηλαδή τι μας λέει ο κ. Φλαμπουράρης; Ότι με το που έγινε Υπουργός μπήκε ο γιος του στο Δ.Σ. της εταιρείας και μεταβίβασε τις μετοχές σε ένα νέο άνθρωπο, φίλο δικό του και του κ. Τσίπρα, και έπαψε να έχει ενδιαφέρον για την εταιρεία αυτή, έπαψε να ασχολείται και ότι ανεξαρτήτως του πότε άλλαξε η μετοχική σύνθεση και εάν είναι έγκυρο ή εάν είναι ενδεχομένως νοθευμένο το έγγραφο αυτό, το ιδιωτικό συμφωνητικό, ο ίδιος από μακριά, αδιάφορος, δεν ασκεί καμία επιρροή, δεν ασχολείται με το τι κάνει αυτή η εταιρεία, ή η εταιρεία του, που είναι το έργο της ζωής του, που είναι η δουλειά του, που είναι η περιουσία του, τι κάνει στα δημόσια έργα;»

Μεταξύ άλλων ο Ευ. Βενιζέλος είπε σε συνέντευξή του στο TV 100

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι το χρέος είναι επονείδιστο, ότι δεν θα το πληρώσει, ότι θα πάει σε ονομαστικό κούρεμα, ότι θα κάνει διεθνή διάσκεψη. Όλα αυτά τι ήταν; Μπαρμπούτσαλα!»

Για την υπόθεση Φλαμπουράρη:

· Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τους 8 μήνες που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την επιλογή να συκοφαντεί, να ψευδολογεί, να αμφισβητεί, να απαξιώνει και αυτό από ένα σημείο και μετά, γίνεται μπούμερανγκ.

· Το ηθικό πλεονέκτημα το λεγόμενο, είναι ένα ψευτοηθικολογικό πλεονέκτημα. Όποιος επικαλείται την ηθική του και την πίστη του, κρύβει από πίσω του κάτι. Είναι ένα στοιχείο υποκρισίας η συνεχής επίκληση της ηθικής στάσης. Η ηθική στάση είναι αυτονόητη. Η ηθική στάση είναι η προσωπικότητά μας, η συμπεριφορά μας, οι πράξεις μας, οι επιλογές μας.

Όταν τονίζεις ότι ξέρεις εγώ είμαι ηθικός ή ότι εγώ είμαι θεοσεβούμενος, ή ότι εγώ είμαι πάρα πολύ καλός άνθρωπος, κάτι συμβαίνει, κάτι θέλεις να αποκρύψεις.

Αλλά εάν κάπου κρίνεται αυτό που λέγεται ηθικό πλεονέκτημα, κρίνεται στη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Το τερατώδες αμάλγαμα Τσίπρα-Βαρουφάκη-Λαφαζάνη

Δεν νομίζω ότι έχουν λεχθεί μεγαλύτερα, πιο ωμά ψέματα από αυτά τα οποία ειπώθηκαν στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Θα μου πείτε, είχε προετοιμαστεί το έδαφος τα χρόνια που πέρασαν. Αλλά αυτό όλο κορυφώθηκε τον Ιανουάριο. Τον Ιανουάριο ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ με το αμάλγαμα των απόψεων και του κ. Τσίπρα και του κ. Λαφαζάνη και της κυρίας Κωνσταντοπούλου και του κ. Βαρουφάκη, αυτό το τερατώδες αμάλγαμα κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενο παροχές, υποσχόμενο ένα επίγειο παράδεισο. Λέγοντας στους πολίτες ότι ξέρετε οι άλλοι είναι δωσίλογοι, γερμανοτσολιάδες, προδότες, δεν έκαναν διαπραγμάτευση. Ελάτε να δείτε πόσο εύκολα θα τα κάνουμε εμείς. Και τι ωραία μπορούμε να περάσουμε μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ, αλλά και αν τα βρούμε σκούρα έχουμε και τη λύση της δραχμής. Αυτό είναι η μεγάλη πολιτική ανηθικότητα. Η αλλοίωση των προσλαμβανουσών παραστάσεων της κοινωνίας.

Και βέβαια η εσχάτη πλάνη ήταν η πλάνη του δημοψηφίσματος, όπου πείστηκε ο κόσμος να ψηφίσει ένα θριαμβευτικό πανηγυρικό 62% όχι και αυτό μέσα σε λίγες ώρες δεν έγινε ναι, έγινε ταπεινωτικός συμβιβασμός με το χειρότερο τρόπο.

· Δηλαδή τι μας λέει ο κ. Φλαμπουράρης; Ότι με το που έγινε Υπουργός μπήκε ο γιος του στο Δ.Σ. της εταιρείας και μεταβίβασε τις μετοχές σε ένα νέο άνθρωπο, φίλο δικό του και του κ. Τσίπρα, και έπαψε να έχει ενδιαφέρον για την εταιρεία αυτή, έπαψε να ασχολείται και ότι ανεξαρτήτως του πότε άλλαξε η μετοχική σύνθεση και εάν είναι έγκυρο ή εάν είναι ενδεχομένως νοθευμένο το έγγραφο αυτό, το ιδιωτικό συμφωνητικό, ο ίδιος από μακριά, αδιάφορος, δεν ασκεί καμία επιρροή, δεν ασχολείται με το τι κάνει αυτή η εταιρεία, ή η εταιρεία του, που είναι το έργο της ζωής του, που είναι η δουλειά του, που είναι η περιουσία του, τι κάνει στα δημόσια έργα;

Μα, με συγχωρείτε, τι ψάχνουμε να βρούμε; Ψάχνουμε να βρούμε εάν είχε γίνει μια μεταβίβαση έγκυρα και εμπροθέσμως; Εγώ σας λέω ότι είχε γίνει. Αυτό τι σημαίνει; Ότι η εταιρεία αυτή μπορεί να πάρει όλα τα δημόσια έργα του κόσμου; Η οποία μπορεί να έχει παρένθετα πρόσωπα απλώς;

Αλλά εδώ βλέπω ότι ένα κόμμα, όπως είναι το κόμμα της Ν.Δ., αμφισβητεί αυτά καθ’ εαυτά τα γεγονότα. Δηλαδή γιατί η βεβαίωση της γνησιότητας της υπογραφής δεν έγινε από το αστυνομικό τμήμα, αλλά έγινε από το αρχηγείο της Αστυνομίας; Το επόμενο βήμα ήταν να την κάνει τη βεβαίωση της υπογραφής αυτοπροσώπως ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Αυτά παθαίνεις.

Ο κ. Τσίπρας όσες φορές πήγε να δημιουργήσει θέματα ηθικής τάξεως βρέθηκε να είναι απολογούμενος. Και δεν βάζει μυαλό. Το έπαθε στη Βουλή αρκετές φορές. Δεν θέλω να συνεχίσω. Αρκετές φορές όμως.

· Φανταστείτε να είχα κάνει εγώ τις θερινές μου διακοπές στο Σούνιο, σε μια έπαυλη την οποία κάποιος εφοπλιστής έχει νοικιάσει σε έναν επιχειρηματία που ασχολείται με τον καλλωπισμό ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκη από τεχνητά μαλλιά και με φιλοξενεί με την οικογένειά μου. Σκεφτείτε τι θα είχε γίνει, ή τι θα είχε γίνει για τον κ. Μεϊμαράκη, ή για την κυρία Γεννηματά, ή για οποιονδήποτε άλλον.

Σχετικά με τη στάση Τσίπρα στις συνεργασίες

· Ο κ. Τσίπρας θεωρεί «παρά φύση» τη συνεργασία των δυο μεγάλων κομμάτων που είναι αναγκαία κατά τη γνώμη μου και των μικρότερων ευρωπαϊκών κομμάτων, και θεωρεί «κατά φύση» συνεργασία την τερατογένεση της συνεργασίας του με τον κ. Καμμένο;

· Δεν με αφορούν οι ενστάσεις του κ. Τσίπρα προσωπικά, γιατί απλώς με κολακεύει, ασχολείται μαζί μου και ορθά ασχολείται μαζί μου, γιατί έχω δώσει τη μάχη, έχω αναλάβει ευθύνες για να σταθεί η χώρα όρθια, ενώ δεν μου αναλογούσαν, δεν είχα την ευθύνη των προηγουμένων φάσεων. Και ο λόγος μου, είναι ένας λόγος ο οποίος καταλαβαίνω ότι τον πονάει.
Διότι μπορείτε να πάρετε τα μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα των ομιλιών μας στη Βουλή τα τελευταία πέντε χρόνια, τους τελευταίους 8 μήνες και να δείτε ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος ψέματα. Ποιος επαληθεύτηκε και ποιος διαψεύστηκε.
Αλλά εν πάση περιπτώσει εγώ δεν έχω σκοπό της ζωής μου να μετέχω σε διάφορες κυβερνήσεις και μάλιστα σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το εθνικά αυτονόητο και αναγκαίο που είναι η συνεργασία όλων των δυνάμεων, η εθνική ενότητα, η εθνική συναίνεση.

· Δεν είναι το θέμα μας οι προσωπικοί ρόλοι και κυρίως για μένα δεν είναι το ζήτημα αυτό. Ούτε το όνειρό μου είναι να είμαι σε μια κυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα, ή πολύ περισσότερο φανταστείτε να κληθεί κάποιος να συμπληρώσει μια πλειοψηφία στην οποία είναι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος.

· Ο κ. Τσίπρας αρνείται, γιατί είναι αλαζονικός και ο ελληνικός λαός πρέπει να αξιολογήσει αυτή την αλαζονεία. Πώς είναι δυνατόν να έρχεται στην προηγούμενη Βουλή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, να τα έχει κάνει μαντάρα, να έχει οδηγήσει τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο, να φέρνει το χειρότερο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, να τον καταψηφίζουν οι βουλευτές του, η πρόεδρος της Βουλής του, ο Υπουργός του των Οικονομικών και διαπραγματευτής του, να θέλει τις ψήφους των άλλων κομμάτων, δηλαδή της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, και τώρα να λέει ότι θα συνεχίσω μόνος μου. Αυτό τι είναι; Είναι λογικό; Είναι δίκαιο; Είναι ισορροπημένο;

Παραπλανητικές οι δηλώσεις Τσίπρα ότι «το πρόβλημα είναι το χρέος»

· Ο κ. Τσίπρας κάνει τη νέα παραπλάνηση: λέει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος, τα λέει αυτά για να μην παραδεχτεί την αλήθεια ότι το πρόβλημα της χώρας είναι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην πραγματική οικονομία, στο κράτος, στην αγορά, στην ανταγωνιστικότητα, στο μοντέλο ανάπτυξης.

· Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι το χρέος είναι επονείδιστο, ότι δεν θα το πληρώσει, ότι θα πάει σε ονομαστικό κούρεμα, ότι θα κάνει διεθνή διάσκεψη. Όλα αυτά τι ήταν; Μπαρμπούτσαλα! Με συγχωρείτε για την έκφραση, ήταν μπαρμπούτσαλα.

Τι υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Τσακαλώτο; Υπέγραψε ότι δεν θα γίνει καμία ονομαστική μείωση, ότι ισχύει το πλαίσιο του 2012 και θα γίνουν παραμετρικές αλλαγές σε συνέχεια των όσων έγιναν το ’12 οι οποίες συνίστανται στην επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και στην επιμήκυνση της περιόδου πληρωμής. Μάλιστα. Αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως μήνες πριν, όταν θα είχαμε μπει στην προληπτική πιστωτική γραμμή.

Και υπέγραψε επίσης ότι η Ελλάδα θα τιμήσει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το δημόσιο χρέος. Δεν έχει γίνει τέτοιο κούρεμα στον κόσμο, μιλάμε για τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στον κόσμο.

· Οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεννοηθούν, θα κάνουν μια άλλη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους η Ελλάδα θα πάρει και παράταση της περιόδου χάριτος και παράταση της περιόδου αποπληρωμής και θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το χρέος σε παρούσα αξία. Βεβαίως η μείωση αυτή θα είναι πολύ μικρότερη ως ποσοστό από τη μείωση που επιτύχαμε το 2012 αλλά θα είναι καλοδεχούμενη και σημαντική. Δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αυτό θα γίνει όποια κι αν είναι η Κυβέρνηση, εφόσον η Κυβέρνηση αφοσιωθεί στην εφαρμογή του Μνημονίου και στην επεξεργασία ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και μιλήσει με την κοινωνία, με τις παραγωγικές δυνάμεις και κινητοποιήσει τον τόπο, τον Ελληνισμό, τον τόπο.
Αν αρχίσει τις παλινωδίες τα πισωγυρίσματα, τις αντιφάσεις, τους μικροκομματισμους θα ξαναβγεί το Grexit, θα ξαναπάμε σε capital controls, θα έχουμε ανακύκλωση της κρίσης με τον χειρότερο τρόπο. Απλά πράγματα. Από εκεί και πέρα ποιος θα μπορούσε αυτό να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο; Θα μπορούσε να το κάνει η εθνική ενότητα. Τι λέμε; Λέμε κάτι το φοβερό;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ