T-bone, ψήστε την πιο νόστιμη μπριζόλα

Είναι μπριζόλα μοσχαρίσια σε σχήμα Τ με οστό (bone) στη μέση.

Είναι μεγαλούτσικη μπριζόλα, περιέχει κρέας από τα πλέον πολύτιμα κομμάτια του μόσχου και θεωρείται ένα από τα υψηλότερα σε ποιότητα κομμάτια μπριζόλας. Είναι ιδανικό για σχάρα. Κοστίζει περί τα 24 ευρώ το κιλό.
Η T-bone μας έρχεται από τη Φλωρεντία όπου την αποκαλούν bisteca alla fiorentina.

Είναι ιδανική γιατί έχει λίπος, βαθυκόκκινο κρέας και κόκκαλο που την νοστιμίζει απίστευτα.


Εχει μερικά μυστικά:

  • Δεν βάζουμε αλάτι πριν ψηθεί, ούτε ελαιόλαδο
  • Την ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά, να αρπάξει ελαφρά απ'έξω ώστε να την κρατήσουμε ζουμερή
  • Δεν τρώγεται καλοψημένη -Είναι χοντρή μπριζόλα και τρώγεται ροζέ
  • Απαγορεύονται μαρινάδες και μπαχαρικά από πάνω
  • Ο χρόνος ψησίματος να είναι πολύ σύντομος

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το κρέας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • Ανάβουμε στο φουλ το μπάρμπεκιου
  • Ακουμπάμε τη μπριζόλα και την αφήνουμε να ψηθεί 4 λεπτά
  • Απαγορεύεται να την τρυπήσουμε με μαχαίρι
  • Την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, την ψήνουμε άλλα 3-4 λεπτά
  • Οταν την βάλουμε σε πιατέλα, την κόβουμε και προσθέτουμε χοντρό μαύρο αλάτι και πιπέρι

Αν δεν έχουμε μπάρμπεκιου την ψήνουμε άνετα και σε ψησταριά με κάρβουνα:

Για να είμαστε ειλικρινείς, η T-bone τρώγεται μόνο έτσι, άψητη στο βάθος:

Λατρεμένο μπάρμπεκιου των αμερικανών η Τ-bone, την συνδιάζουν με καλαμπόκι στην ψησταριά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή T-Bone νόστιμη μπριζόλα μυστικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ