Λενιώ, η εγγονή του Στρατή Μυριβήλη είναι στις λίστες του Ποταμιού [εικόνες] - iefimerida.gr

Λενιώ, η εγγονή του Στρατή Μυριβήλη είναι στις λίστες του Ποταμιού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Λενιώ Μυριβήλη είναι υποψήφια με το Ποτάμι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος και εκπρόσωπος του κινήματος «Ευρώπη –Οικολογία».

Σήμερα είναι Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Columbia, της Νέας Υόρκης,. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

Λενιώ, η εγγονή του Στρατή Μυριβήλη είναι στις λίστες του Ποταμιού [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Έχει δουλέψει τη δεκαετία του ’90 για τη βαλκανική ΜΚΟ/κίνηση πολιτών Helsinki Citizens Assembly, ενώ στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη έχει συμμετάσχει σε διοικητικά συμβούλια συνεταιρισμών καταναλωτών και έχει δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια της Sierra Club, της International Wildlife Fund και της Greenpeace. Δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και τη σκηνοθεσία διαδραστικών και μη πολυμεσικών εφαρμογών. Ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου στους Οικολόγους Πράσινους και υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2009 και στην Α΄Αθήνας το 2012. Είναι στέλεχος του κόμματος «Ευρώπη-Οικολογία» και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για την αστική βιωσιμότητα.

Λενιώ, η εγγονή του Στρατή Μυριβήλη είναι στις λίστες του Ποταμιού [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα τελευταία χρόνια έχει διευθύνει ομάδες ερευνητών ή/και καλλιτεχνών έχοντας αναλάβει την διαχείριση μιας σειράς ερευνητικών έργων με κατάληξη (συνήθως) το σχεδιασμό/δημιουργία πολυμεσικών/διαδραστικών εφαρμογών, κειμένων, εκθέσεων και εκδηλώσεων. Το 2006 συνεργάστηκε με την Anemon Productions ως επιστημονική υπεύθυνη και διαχειρίστρια του ψηφιακού-διαδραστικού μέρους της έκθεσης «Η Κλοπή της Ιστορίας» (με μια ομάδα άνω των 70 ατόμων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου/την ακαδημαϊκή κοινότητα). Η έκθεση αφορά τη διεθνή, παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων, και ταξιδεύει έκτοτε σε όλη την Ευρώπη (70.000 επισκέπτες μέχρι στιγμής). Το 2007 ανέλαβε το σκηνικό και ακουστικό σχεδιασμό του πρώτου διεθνούς φεστιβάλ «Κινηματογράφος και Αναπηρία», που οργάνωσε το Emotion Pictures του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Συμμετείχε στην οργάνωση και το σχεδιασμό της πολυμεσικής έκθεσης «Terra4: Το Αστικό Τοπίο στο Βόρειο Αιγαίο», η οποία παρουσιάστηκε στο Γκάζι το Μάιο του 2008, και την οποία ανέθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Λενιώ, η εγγονή του Στρατή Μυριβήλη είναι στις λίστες του Ποταμιού [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Συμμετείχε στο σχεδιασμό της περιοδική έκθεσης «Βιοποικιλότητα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο», μια συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2009-10, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Biobus. Την ίδια περίοδο σχεδίασε επίσης την διαδραστική παιδική ιστοσελίδα για το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.

Λενιώ, η εγγονή του Στρατή Μυριβήλη είναι στις λίστες του Ποταμιού [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ