Irish Times: Οι πιο βουβές εκλογές των τελευταίων ετών - iefimerida.gr

Irish Times: Οι πιο βουβές εκλογές των τελευταίων ετών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, ελάχιστα σημάδια προεκλογικού πυρετού συναντάει κανείς στην Κόρινθο. Πάνω κάτω το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας.

Οι Irish Times πραγματοποίησαν οδοιπορικό στην Κορινθία και διαπίστωσαν πως η καθημερινότητα έχει υποσκελίσει τα πάθη, τις κομματικές αγωνίες και τις ελπίδες μέσα από αυτή την εκλογική μάχη. Ελάχιστες αφίσες βρίσκει κανείς στους δρόμους κι αυτές προέρχονται -κυρίως- από το ΚΚΕ και τα μικρότερα κόμματα.

Όπως αναφέρει το άρθρο: «Τούτες εδώ δεν είναι κανονικές εκλογές. Προκηρύχθηκαν τον Αύγουστο, ένα ζεστό μήνα που η πολιτική και όλα τα υπόλοιπα θέματα πηγαίνουν στη γωνία. Η μικρή προεκλογική περίοδος, ουσιαστικά, δεν μπορεί να καθορίσει το momentum για κανένα από τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές. Πολλοί λένε ότι αντικατοπτρίζουν τη συνολική απάθεια και την κούραση της χώρας, η οποία έχει προσέλθει στις κάλπες άλλες δύο φορές μέσα στο χρόνο.

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, Χρήστος Δήμας, παραδέχεται: "Αυτές είναι βουβές εκλογές. Όταν προκηρύχθηκαν, ο κόσμος βρισκόταν στις παραλίες ή στα χωριά του και έκανε διακοπές. Πριν από λίγες ημέρες άνοιξαν τα σχολεία, επομένως μόλις τώρα οι οικογένειες αρχίζουν να αφήνουν πίσω τους τις διακοπές του καλοκαιριού και να επιστρέψουν στην καθημερινότητα".

Μάλιστα, αυτή η εικόνα αναγκάζει και τους υποψήφιους βουλευτές, παρά το γεγονός ότι δεν ζητούν προσωπική ψήφο, να αλλάξουν την τακτική προσέγγισης του κόσμου. Ο κ. Δήμας λέει πως δεν έχει νόημα να πάει στο καφενείο και να μιλήσει στους θαμώνες: "Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ακούσει τα πάντα στις εκλογές του Ιανουαρίου και πριν από το δημοψήφισμα. Τώρα, αυτό που χρειάζονται είναι να συζητήσεις ήρεμα μαζί τους τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος στην καθημερινότητά τους". Έτσι, πλέον οι συναντήσεις γίνονται σε σπίτια και όχι στα κλασικά καφενεία της επαρχίας. Μεταξύ 20-30 συγκεντρωμένων, ο εκάστοτε υποψήφιος προσπαθεί να αναπτύξει τις θέσεις του κόμματός του.

Αυτό που έχει διαπιστώσει μέχρι τώρα ο κ. Δήμας είναι ότι ο κόσμος είναι θυμωμένος για την παραμονή του ΕΝΦΙΑ. Προσπαθεί να τους εξηγήσει τα λάθη που έγιναν με τον συγκεκριμένο φόρο και ευελπιστεί ότι η ΝΔ θα κόψει πρώτη το νήμα στην Κορινθία. Μάλιστα, λέει χαρακτηριστικά: "Είμαστε το Οχάιο της Ελλάδας. Συνήθως ό,τι βγάζει η Κορινθία συμβαίνει και πανεθνικά. Η μόνη εξαίρεση ήταν στις εκλογές του 2000. Αν οι εκλογές γίνονταν ένα μήνα μετά, και αφού είχαν επιβληθεί οι προβλεπόμενοι φόροι, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας θα έπιανε το 15%".

Στην κουβέντα παρεμβαίνει ένας σπουδαστής, που λέει με ειλικρίνεια πως "το πολιτικό σύστημά μας δεν σου επιτρέπει να ψηφίσεις το καλύτερο κόμμα, αλλά το λιγότερο κακό. Θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία, αν και δεν με έχει πείσει σε κάποια σημεία. Ωστόσο, είναι καλύτερη από τον ΣΥΡΙΖΑ"».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ