Όταν η κρίση σκοτώνει... το σεξ - iefimerida.gr

Όταν η κρίση σκοτώνει... το σεξ

Sex Shops
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομική κρίση φαίνεται να συμπαρασύρει και τη βιομηχανία του σεξ – μια βιομηχανία που άνθισε τα τελευταία χρόνια στη χώρα λόγω και της ελευθεριότητας που κυριάρχησε στο δυτικό κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα. Τα διάφορα sex shops που φύτρωσαν σαν τα μανιτάρια την τελευταία δεκαετία στην Αθήνα, αλλά και στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις πουλώντας μαζικά ερωτικά υποκατάστατα (προσφέροντας φετιχιστικά αντικείμενα για να ικανοποιήσουν ακόμα και τις πιο τρελές φαντασιώσεις), περνούν τους τελευταίους μήνες μία πρωτοφανή κρίση...

Λέγεται ότι ο τζίρος των sex shops που προερχόταν και από τις πωλήσεις «αυστηρώς ακατάλληλων» DVD για όλα τα γούστα και αντιπροσώπευε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, έχει μειωθεί σύμφωνα με επιχειρηματίες του έρωτα τουλάχιστον κατά 70%. Ήδη στην Αχαρνών, την Πατησίων, στο Μεταξουργείο, στα Εξάρχεια, στη Συγγρού και σε άλλους δρόμους και συνοικίες της Αθήνας που ανθούσαν μαζικά τα sex shops, έχουν αρχίσει να πέφτουν τα πρώτα λουκέτα. Ιδιοκτήτης sex shop στα Πατήσια δήλωσε στο iefimerida.gr ότι αν και «έχει μειώσει κατά 50% το προσωπικό και τα έξοδα του, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες, αφού η πελατεία μειώθηκε σημαντικά».Η ίδια κατάσταση παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, στην Κρήτη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Άλλος ιδιοκτήτης sex shop στο κέντρο της Αθήνας δηλώνει ότι το 2009 πούλησε συνολικά 500 «δονητές», ενώ το 2011 μόλις και μετά βίας ξεπέρασε τους 40...

Την ίδια κρίση αντιμετωπίζουν και τα εκατοντάδες κέντρα strip shows, αφού και εκεί η πελατεία μειώθηκε κατά 50% λόγω της ανεργίας και τις οικονομικής στενότητας. Φαίνεται μάλιστα ότι οι πελάτες στα strip shows καταναλώνουν πλέον πολύ λιγότερα ποτά ρίχνοντας έτσι το τζίρο και τα κέρδη των εν λόγω καταστημάτων.

Η οικονομική κρίση αποσταθεροποιεί μία αγορά που δημιούργησε θέσεις εργασίας στη βιομηχανία του σεξ οδηγώντας πολλές από αυτές τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στο λουκέτο και πολλούς εργαζόμενους στο δρόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ