Γκρίνιες στη ΝΔ φέρνει ο Ψωμιάδης

Περίπατο φαίνεται ότι πήγαν τα όσα έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς κατά της οικογενειοκρατίας. Παρότι ο ίδιος παρολίγον να συγκρουστεί σε προεκλογικό χρόνο με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ώστε να μη βάλει τον αδελφό του στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, η ΝΔ καλύπτει τώρα πλήρως τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος πάλι θέλει να... χρίσει ως αντικαταστάτη του τον αδελφό του, Διονύση. Και η στάση της ΝΔ δεν αρέσει σε πολλά «γαλάζια» στελέχη...

Είναι κοινό μυστικό πως όταν επικυρωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η απόφαση έκπτωσης του Παναγιώτη Ψωμιάδη από το αξίωμά του, λόγω της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος, ο κ. Ψωμιάδης θα ορίσει ως εκτελούντα χρέη περιφερειάρχη τον αδελφό του.
Παρόλα αυτά, στη ΝΔ όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά... καλύπτουν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, «έστριψε» προχθές το τιμόνι κατά 180 μοίρες, δηλώνοντας σε σχετική ερώτηση πως «το τι θα κάνει ο συνδυασμός είναι δικό του θέμα». Μάλιστα, ο «γαλάζιος» πορτ παρόλ έσπευσε να δώσει «πράσινο φως» για το διορισμό του Διονύση Ψωμιάδη, επισημαίνοντας με νόημα ότι «ο αδελφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη είναι εκλεγμένος και μάλιστα πρώτος».

Διαφοροποιήσεις «γαλάζιων»


Στη ΝΔ, πάντως, αρκετά στελέχη ουδόλως χαίρονται για το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε νερό στο κρασί του. Ειδικά οι βουλευτές της Α' Θεσσαλονίκης διαφοροποιούνται ευθέως από τη στάση του κόμματός τους, με τον τομεάρχη Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, να δηλώνει ότι «το παράπτωμα είναι ένα παράπτωμα, είτε το κάνεις για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω αρρώστιας του ανθρώπου, είτε όχι». «Οι νομικοί λένε ότι αν το παράπτωμα έχει γίνει μέχρι 31-12-10, έχουν παραγραφεί οι εκκρεμείς πειθαρχικές παραβάσεις των νομαρχών και ο καλλικρατικός νόμος ισχύει από 01-01-11. Δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν είμαι νομικός», συμπλήρωσε.
Ο Κώστας Γκιουλέκας, από την πλευρά του, ευχήθηκε «καλό κουράγιο» στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και σημείωσε ότι... «η κάθε δικαστική απόφαση είναι σεβαστή και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο αμφισβήτησης και σχολιασμού από κανέναν». Διακριτικές αποστάσεις κράτησε και ο τομεάρχης Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δηλώνοντας στον Αθήνα 984: «Η δική μου τοποθέτηση -και τη λέω- είναι, ότι σέβομαι τις αποφάσεις των δικαστηρίων και ελπίζω η συγκεκριμένη απόφαση, εύχομαι, να είναι τεκμηριωμένη. Υπάρχει προσφυγή στον Άρειο Πάγο. Αυτή είναι η τοποθέτηση που θα ήθελα να κάνω από τη δική μου μεριά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ