Τι απαντά η περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάθεση έργου στην εταιρεία Φλαμπουράρη [βίντεο] - iefimerida.gr

Τι απαντά η περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάθεση έργου στην εταιρεία Φλαμπουράρη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δική της απάντηση στο δημοσίευμα για την δουλειά που πήρε η εταιρεία του Αλέκου Φλαμπουράρη, ΔΙΑΤΜΗΣΗ, ύψους 3,9 εκατ. ευρώ δίνει η περιφέρεια Πελοποννήσου κάνοντας λόγο για σκανδαλολογία και «χαρτογιακάδες εκβιαστές».

Σε γραπτή της δήλωση, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου υποστηρίζει ότι «στην περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μοιράζονται δουλειές» και πως η συγκεκριμένη ανάθεση έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.

«Για μια ακόμη φορά προσπαθούν κάποιοι «γνωστοί άγνωστοι - γνωστά παπαγαλάκια» να εμπλέξουν τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να ικανοποιήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Στέλνουμε αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου «δεν μοιράζονται δουλειές». Τηρείται απόλυτα η νομιμότητα και η διαφάνεια για όλους και για όλα χωρίς επιλογές ή αποκλεισμούς».

Αναφερόμενη στο επίμαχο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που αφορά το Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου, η κα Νικολάκου σημειώνει:

  • Η Επιτροπή Διαγωνισμού και η Επιτροπή Ενστάσεων, εισηγήθηκαν ως ανάδοχο την εταιρεία με την οικονομικότερη προσφορά, τη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ.
  • Στις δύο προαναφερθείσες επιτροπές συμμετέχουν αποκλειστικά υπηρεσιακοί παράγοντες κατόπιν κλήρωσης,
  • Η Οικονομική Επιτροπή «ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση των ανωτέρω επιτροπών
  • Στη συνέχεια, όπως προβλέπεται σύμφωνα με το νόμο το έργο συμβασιοποιήθηκε και εκτελείται, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλες τις απαιτούμενες από το νόμο εγκρίσεις.

Οπως υποστηρίζει η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης «ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Περιφερειακή αρχή δεν «κιότεψαν» ποτέ και δεν φοβήθηκαν τίποτα, γιατί ήταν πάντα συνοδοιπόροι με τους πολίτες της Πελοποννήσου. Συγκρουστήκαμε με συμφέροντα όποτε χρειάστηκε και μας δικαίωσαν επανειλημμένα οι συμπολίτες μας. Με αυτούς συνομιλούμε και ορίζουμε το μέλλον μας και όχι με «χαρτογιακάδες εκβιαστές» που παίζουν το μέλλον της πατρίδας σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα».

Σημειώνει δε ότι παρά την πολιτική αστάθεια που οδηγεί σε στασιμότητα στα δημόσια έργα, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δουλεύει σκληρά και να υλοποιεί τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της, γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι μόνο με την ενδυνάμωση της τοπικής μας οικονομίας μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες, ελπίδα και προοπτική».

Και η κα Νικολάκου καταλήγει: «Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα μας προεκλογική περίοδο δεν θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιούν μεθόδους αποπροσανατολισμού και σκανδαλολογίας εμπλέκοντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Παραχωρώντας συνέντευξη μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, απάντησε και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα. Για τη συμμετοχή του κ. Φλαμπουράρη στην εταιρία, είπε ότι για το αν θα έπρεπε να συμμετέχει ή όχι, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ