Η Ιταλίδα που κάνει τους καρχαρίες να φέρονται σαν...γατούλες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ιταλίδα που κάνει τους καρχαρίες να φέρονται σαν...γατούλες [εικόνες]

Ιταλίδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να είναι ένα από τα φοβερότερα αρπακτικά του πλανήτη, αλλά μια Ιταλίδα δύτης κυριολεκτικά παίζει τους καρχαρίες στα δάχτυλα, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος Μάθιου Μέιερ.

Τα βρετανικά μίντια, ήδη αποκαλούν την Κριστίνα Ζενάτο «γητεύτρα καρχαριών», καθώς έχει την απίστευτη ικανότητα να ηρεμεί τους διάσημους θηρευτές των ωκεανών σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να τους κρατάει στην παλάμη της.

Ο διάσημος για την υποβρύχιες φωτογραφίες του, Μάθιου Μέιερ, απαθανάτισε τη Ζενάτο να ισορροπεί κατακόρυφα στο χέρι της έναν καρχαρία του υφάλου της Καραϊβικής, μήκους 3 μέτρων, αγγίζοντας μόνο το ρύγχος του. Το ζώο μοιάζει υπνωτισμένο και φαίνεται πολύ ήρεμο, σαν να μην αντιλαμβάνεται την περίεργη θέση στην οποία βρίσκεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η Ζενάτο καταφέρνει να φέρει τους καρχαρίες σε αυτή την κατάσταση απόλυτης ηρεμίας, τρίβοντας απαλά τη μύτη και το στόμα του και ενεργοποιώντας έτσι τους ηλεκτροϋποδοχείς, γνωστούς ως ampullae of Lorenzini που βρίσκονται εκεί. Οι συγκεκριμένοι ηλεκτροϋποδοχείς βοηθούν τους καρχαρίες να εντοπίζουν τη λεία τους, αλλά όταν τρίβονται προκαλούν στο ζώο παράλυση που διαρκεί μέχρι και 15 λεπτά.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ