Αϊνστάιν, Δαλάι Λάμα: Διάσημοι που ήταν πρόσφυγες [εικόνες] - iefimerida.gr

Αϊνστάιν, Δαλάι Λάμα: Διάσημοι που ήταν πρόσφυγες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τη πολεμική σύρραξη στη Συρία, και τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, το Business Insider κάνει ένα αφιέρωμα σε μεγάλες προσωπικότητες του κόσμου που αναγκάστηκαν να αφήσουν τις πατρίδες τους και να ακολουθήσουν τον δρόμο της μετανάστευσης.

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Αϊνστάιν, Δαλάι Λάμα: Διάσημοι που ήταν πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και ο σημαντικότερος, ίσως, επιστήμονας του 20ού αιώνα ήταν γερμανοεβραϊκής καταγωγής, και αντιμετώπισε τον έντονο διωγμό κατά την άνοδο των Ναζί στην εξουσία, υπό την ηγεσία του Αδόλφου Χίλτερ. Ο Αϊνστάιν αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Γερμανική Ακαδημία Επιστημών και να μεταναστεύσει στην Αμερική το 1933. Εργάστηκε ως καθηγητής στο Πρίνστον μέχρι την συνταξιοδότηση του, το 1945.

Μαντλίν Ολμπράιτ

Αϊνστάιν, Δαλάι Λάμα: Διάσημοι που ήταν πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ (1997-2001), κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπιλ Κλίντον, γεννήθηκε το 1937 στην Τσεχοσλοβακία. Ο πατέρας της ήταν διπλωμάτης και εργαζόταν στην πρεσβεία στο Βελιγράδι μέχρι που ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η οικογένεια αναγκάστηκε να μεταναστεύσει αρχικά στη Βρετανία και τελικά στις ΗΠΑ.
Δαλάι Λάμα

Αϊνστάιν, Δαλάι Λάμα: Διάσημοι που ήταν πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Μετά την επικράτηση των κομουνιστών στην Κίνα, το 1949, το ενδιαφέρον του «Κόκκινου Δράκου» αναθερμάνθηκε για το Θιβέτ. Το 1950 ο στρατός της Κίνας εισήλθε στην πρωτεύουσα Λάσα. Οι επαναστάτες συνετρίβησαν το 1959 και η περιοχή ενσωματώθηκε στην Κίνα ως αυτόνομη περιοχή. Έκτοτε, γύρω στο 1 εκατομμύριο Θιβετιανοί έχουν βρει το θάνατο από τις κακές συνθήκες διαβίωσης, αλλά και τις μάχες με τους Κινέζους. Ο 14ος Δαλάι Λάμα, εγκατέλειψε τη χώρα το 1959 και ζει εξόριστος στο εξωτερικό, προσπαθώντας να συνεγείρει τη διεθνή κοινή γνώμη με σκοπό την ανεξαρτησία του Θιβέτ.
Φρεντερίκ Σοπέν

Αϊνστάιν, Δαλάι Λάμα: Διάσημοι που ήταν πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ο διάσημος συνθέτης, ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ρομαντισμού στη μουσική και από τους μεγαλύτερους πιανίστες της εποχής του, γεννήθηκε στην Πολωνία το 1810. Το 1830 έφυγε από την Πολωνία για να συνεχίσει τις εμφανίσεις του στη Βιέννη. Μετά την αναχώρησή του ξέσπασε στη χώρα επανάσταση κατά της τσαρικής εξουσίας η οποία συνετρίβη και ο συνθέτης δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διάσημοι πρόσφυγες πατρίδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ