Οι τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης στον Τάμεση: Ενα πρωτότυπο installation [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης στον Τάμεση: Ενα πρωτότυπο installation [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, Κατάκτηση, Πόλεμος, Λιμός και Θάνατος, ξεπροβάλλουν από τα νερά του Τάμεση στο Λονδίνο, στα πλαίσια ενός εντυπωσιακού και πρωτότυπου installation art.

Τα τέσσερα πελώρια γλυπτά βρίσκονται κάτω από το νερό και αποκαλύπτονται μόνο δύο φορές τη μέρα, στη διάρκεια της άμπωτης.

Το έργο με τίτλο «The Rising Tide» έχει εγκατασταθεί δίπλα στη γέφυρα Βόξολ και είναι μία δημιουργία του καλλιτέχνη Τζέισον ντε Κέερς Τέιλορ, ο οποίος δημιούργησε επίσης και το ανατριχιαστικά ζωντανό, υποβρύχιο πάρκο γλυπτών στο Κανκούν του Μεξικού, το 2009.

Σε φυσικό μέγεθος τα τέσσερα άλογα με τους αναβάτες τους «συμμετέχουν» στο φεστιβάλ Totally Thames, που εκπλήσσει τους επισκέπτες σε διάσπαρτους χώρους στο Λονδίνο, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο η δημιουργία του Τέιλορ έχει και περιβαλλοντικό μήνυμα, αφού στόχος του είναι να ευαισθητοποίησει το κοινό για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η σιωπηλή διαμαρτυρία του καλλιτέχνη εκφράζεται με τις ιδιαίτερες κεφαλές των αλόγων, οι οποίες έχουν αντικατασταθεί από αντλίες πετρελαίου, ευθεία αναφορά στις δραματικές επιπτώσεις της ρύπανσης από τα ορυκτά καύσιμα.

Οι τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης στον Τάμεση: Ενα πρωτότυπο installation [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης στον Τάμεση: Ενα πρωτότυπο installation [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οι τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης στον Τάμεση: Ενα πρωτότυπο installation [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Οι τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης στον Τάμεση: Ενα πρωτότυπο installation [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Οι τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης στον Τάμεση: Ενα πρωτότυπο installation [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ