Νεκρός εντοπίστηκε ο 22χρονος Σύρος που αγνοούνταν από την περασμένη Δευτέρα στον Αξιό ποταμό - iefimerida.gr

Νεκρός εντοπίστηκε ο 22χρονος Σύρος που αγνοούνταν από την περασμένη Δευτέρα στον Αξιό ποταμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντοπίστηκε η σορός του 22χρονου Σύρου πρόσφυγα ο οποίος αγνοείται από την περασμένη Δευτέρα στον Αξιό ποταμό, στην περιοχή των Ευζώνων, όταν στην προσπάθειά του να διασχίσει κάθετα τον ποταμό, παρασύρθηκε από τα νερά.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε στις 11 το πρωί του Σαββάτου, από βοσκό αλβανικής καταγωγής. Οπως έγινε γνωστό, η σορός του βρέθηκε σε παρόχθια περιοχή του Αξιού, κάτω από κορμό δένδρου, και σε απόσταση 1 με 1,5 χλμ από το αρχικό σημείο όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου αναγνωρίστηκε από τον 20χρονο αδελφό του, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Ο 22χρονος Ουαλίντ είχε φτάσει μαζί με τον αδελφό του και άλλους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη μέσω της «βαλκανικής οδού». Τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, η παρέα των Σύρων προσέγγισε από την πλευρά των Ευζώνων τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, αλλά δεν μπόρεσε να εισέλθει στο έδαφος της γειτονικής χώρας κι έτσι υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Σύρος στην προσπάθεια να κερδίσει χρόνο βούτηξε στα νερά του Αξιού, σε σημείο της ανατολικής όχθης του ποταμού, περίπου 200 μέτρα βόρεια από τη γέφυρα της Ειδομένης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, ο 22χρονος δεν έκανε σωστή εκτίμηση του ύψους των υδάτων στο σημείο εκείνο, παρόλο που ο αδελφός του κατέθεσε ότι ο Ουαλίντ γνώριζε κολύμπι.

Μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι Σύροι έκαναν μόνοι τους προσπάθειες να εντοπίσουν τον 22χρονο και το απόγευμα της ίδιας μέρας ενημέρωσαν κάτοικο της Ειδομένης κι έτσι κινητοποιήθηκαν οι Αρχές. Εκτός από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, στις έρευνες συμμετείχαν δύτες της 2ης ΕΜΑΚ και εθελοντές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύρος πρόσφυγας αξιος ποταμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ