Αντιφασίστες «κατέλαβαν» την πλατεία στον Πειραιά και ματαίωσαν συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Αντιφασίστες «κατέλαβαν» την πλατεία στον Πειραιά και ματαίωσαν συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ακυρώθηκαν στον Πειραιά, στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, τα σχέδια για μία "μεγαλειώδη φιέστα" που ετοίμαζε η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.

Οι διοργανωτές σημειώνουν πως «το αντιφασιστικό συλλαλητηρίου που έγινε χθες στην πλατεία Κοραή του Πειραιά ώστε να αποτραπεί η σύναξη μίσους της Χρυσής Αυγής με ομιλητή το φύρερ Μιχαλολιάκο στο κέντρο του Πειραιά, πέτυχε να απομονώσει τους νεοναζί που μετέφεραν τη σύναξη μίσους από την κεντρική πλατεία της πόλης στα ορμητήρια γραφεία της».

Αντιφασίστες «κατέλαβαν» την πλατεία στον Πειραιά και ματαίωσαν συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής | iefimerida.gr 0

«Οι διαδηλωτές κατέλαβαν την πλατεία από νωρίς και δεν επέτρεψαν στα ΜΑΤ να εκκενώσουν την πλατεία και να υλοποιήσουν τη δεύτερη συμφωνία τους με τον Κασιδιάρη που έλεγε: "Εμείς κάνουμε συγκέντρωση στα Γραφεία μας- Τα Ματ διώχνουν τους αντιφασίστες από τη Πλατεία Κοραή". Μας έδειξαν μάλιστα έγγραφο του Δήμου Πειραιά που τάχα επέτρεπε στα ΜΑΤ την εκκένωση της πλατείας», σημειώνει ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

«Αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της ενωτικής δράσης σωματείων , όπως η ΠΕNΕΝ, η οποία πρωτοστάτησε, κινήσεων της αριστεράς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της αποφασιστικής πρωτοβουλίας της ΚΕΕΡΦΑ να γίνει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο και πάνω από όλα της μεγάλης συμμετοχής νεολαίας και φοιτητών», μας είπε. «Ήταν ένα φιάσκο της ναζιστικής συμμορίας που προσπαθεί να παραστήσει το αντιμνημονιακό κόμμα και να πλασαριστεί ως αντιπολίτευση κατά της Αριστεράς, των συνδικάτων και των μεταναστών».

Δύο χρόνια ολοκληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, και την δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα λίγες μέρες νωρίτερα, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013, υπενθυμίζουν οι διοργανωτές και προσθέτουν.

Αντιφασίστες «κατέλαβαν» την πλατεία στον Πειραιά και ματαίωσαν συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής | iefimerida.gr 1

Σε μία περίοδο που το κλίμα στις γειτονιές του Πειραιά είναι πολιτικά φορτισμένο, η Χρυσή Αυγή επέλεξε στην «επέτειο» των εγκλημάτων -για τα οποία ανάμεσα και σε άλλα βρίσκεται αυτή τη στιγμή να δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση- να καλέσει σε κεντρική ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στον Πειραιά. Αλλά όπως λένε η προσπάθεια έπεσε στο κενό…

Tη Δευτέρα καλούν σε συγκέντρωση έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού στη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς είναι η ημέρα που μιλούν, καταθέτουν, μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων της Χρυσής Αυγής, οι γονείς του Παύλου Φύσσα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ