Με άρωμα εκλογών η συνάντηση των Ελλήνων δικαστικών με τον Φαλτσιανί στο Παρίσι - iefimerida.gr

Με άρωμα εκλογών η συνάντηση των Ελλήνων δικαστικών με τον Φαλτσιανί στο Παρίσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα... τυφλά και με τη βοήθεια ενός υπόδικου, του Ερβέ Φαλτσιανί, ψάχνουν οι εισαγγελικές αρχές τις καταγγελίες ότι μια ομάδα 3 προσώπων είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση στην Ελβετία με σκοπό την απόκρυψη εισοδημάτων και την νομιμοποίηση τους μέσω του τραπεζικού συστήματος και ενός πολυδαίδαλου δικτύου off-shore εταιρειών.

Υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς ακόμη να έχει οποιαδήποτε ενημέρωση η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κλιμάκιο τεσσάρων εισαγγελέων πέταξε χθες για το Παρίσι, προκειμένου να συναντήσει τον Ερβε Φαλτσιανί, για να πάρει περισσότερα στοιχεία για την δράση των τριών προσώπων, δυο επιχειρηματιών και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, οι οποίοι ελέγχονται ήδη από την δικαιοσύνη για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο, η πολύωρη κατάθεση δεν συνοδεύτηκε με αποκαλύψεις αφού σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες ο Φαλτσιανί δεν μίλησε για πολιτικά πρόσωπα, αλλά φέρεται να έδωσε στις αρχές κάποια συνδυαστικά στοιχεία, όπως τραπεζικούς λογαριασμούς και εταιρείες που τώρα θα πρέπει να ελεγχθούν για να διαπιστωθεί η σχέση τους με τα τρία καταγγελλόμενα πρόσωπα και την φερόμενη δραστηριότητα τους.

«Είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα» λέει στο iefimerida δικαστική πηγή, καθώς τα στοιχεία του Φαλτσιανί χρήζουν περαιτέρω έρευνας και διασταύρωσης. Επιπλέον επισημαίνουν ότι ο Φαλτσιανί έχει ήδη εμπλοκή με την δικαιοσύνη μετά την υπεξαίρεση της λίστας των καταθετών στην ελβετική τράπεζα και πως γι' αυτό το λόγο η αξιοπιστία του πρέπει να ελέγχεται ανά πάσα στιγμή.

Δικαστικοί κύκλοι δεν παρέλειψαν μάλιστα να επισημάνουν ότι η κίνηση αυτή των εισαγγελέων γίνεται σε προεκλογικό χρόνο και να τονίζουν ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι πιο... προσεκτική για να μην της καταλογίζουν ενέργειες με πολιτικό άρωμα.. Από την πλευρά του πάντως ο Φαλτσιανί δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει την δικαιοσύνη οποιαδήποτε άλλη στιγμή το ζητήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ερβέ Φαλτσιάνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ