Στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου η Θάνου - Θέλει να δει από κοντά το μεταναστευτικό πρόβλημα - iefimerida.gr

Στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου η Θάνου - Θέλει να δει από κοντά το μεταναστευτικό πρόβλημα

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Χίο και τη Λέσβο θα βρεθεί η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, προκειμένου να επιθεωρήσει τους χώρους που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Στο νησί της Χίου η κ. Θάνου-Χριστοφίλου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης της πρωθυπουργού περιλαμβάνει:

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015.

12:00 Άφιξη στην Χίο.

13:30 Παρουσία της πρωθυπουργού στο γεύμα που παραθέτει ο δήμος Χίου προς τιμήν της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

19:00 Παρουσία της πρωθυπουργού στα αποκαλυπτήρια προτομής του αείμνηστου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου Ε΄ στην κεντρική πλατεία της Βέσσας - Χίου, που θα γίνουν από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

21:00 Συνάντηση της πρωθυπουργού με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (Ξενοδοχείο «Χανδρής», οδός Ευγενίας Χανδρή 2, Χίος).

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

09:00 Άφιξη στη Λέσβο.

09:30 Επίσκεψη στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Μόρια.

Επιθεώρηση του χώρου όπου γίνεται από την ΕΛΑΣ η ταυτοποίηση των προσφύγων.

Συνάντηση της πρωθυπουργού με φορείς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ και τοπικών εθελοντικών οργανώσεων - «Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», «Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης», «Διεθνής Ερυθρός Σταυρός», «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», «Γιατροί του Κόσμου», «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Ομάδα Διάσωσης», Χωριό «Όλοι Μαζί», «Αγκαλιά», «Πράξις», «Μετάδραση» και «Ηλιαχτίδα».

11.00 Σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, καθώς και εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – ΕΛΑΚΤ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ