Συνεχίζεται το «The Met: Live in HD» - iefimerida.gr

Συνεχίζεται το «The Met: Live in HD»

Συνεχίζεται το «The Met: Live in HD»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη εντυπωσιακή πρεμιέρα με την «Anna Bolena», που άνοιξε την σεζόν στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και την παρακολουθήσαμε live και απόν την Ελλάδα, έπεται εξίσου εντυπωσιακή συνέχεια με μεγάλες παραγωγές της Met να μεταδίδονται ζωντανά σε σινεμά και θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Οι προβολές με καταπληκτικό ήχο και εικόνα γίνονται σε αίθουσες σε όλη την Ελλάδα από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και τον Δημοτικό Κινηματογράφο Βέροιας, ενώ η συνεργασία με την Metropolitan Opera, με χορηγό τον ANTENNA, θα διαρκέσει μέχρι και την Άνοιξη του 2012.

Θα ακολουθήσει η προβολή μιας ακόμη νέας παραγωγής της Met το «Don Giovanni» του Mozart στις 29 Οκτωβρίου, όπου ο Mariusz Kwiecien θα «ξεδιπλώσει» για πρώτη φορά στη σκηνή της Metropolitan Opera τη γεμάτη νεανικό σφρίγος και αισθησιασμό ερμηνεία του, στον αιώνιο αντι-ήρωα του Mozart, υπό την καθοδήγηση του τιμημένου με βραβείο "Tony" σκηνοθέτη, Michael Grandage και με Διευθυντή Ορχήστρας τον Fabio Luisi. Πρωταγωνιστούν επίσης: οι Marina Rebeka, Barbara Frittoli, Ramon Vargas και Luca Pisaroni.
Έπεται εξίσου εντυπωσιακή συνέχεια με:

Wagner: «Siegfried» - 10 Νοεμβρίου (ετεροχρονισμένη μετάδοση)
Στο τρίτο μέρος του «Δαχτυλιδιού», το συμπαντικό όραμα του Wagner, εστιάζεται στις πρώτες κατακτήσεις του ήρωά του, ενώ η πρωτοποριακή σκηνική μηχανή του Robert Lepage, μεταμορφώνεται από μαγεμένο δάσος σε ερωτική φωλιά στη βουνοκορφή. Ο Gary Lehman τραγουδάει τον ομώνυμο ρόλο και η Brünnhilde (Μπρυνχίλντε), την οποία ερμηνεύει η Deborah Voigt, είναι το έπαθλό του. Ο Bryn Terfel είναι ο Περιπλανώμενος. Την ορχήστρα διευθύνει ο Fabio Luisi.

Philip Glass: «Satyagraha» - 19 Νοεμβρίου
Η εξαιρετικά εντυπωσιακή παραγωγή της Metropolitan Opera, επιστρέφει για μια ακόμη φορά. Στο ρόλο του Γκάντι και πάλι ο Richard Croft στη συγκλονιστική, όπερα του Philip Glass, την οποία η εφημερίδα Washington Post αποκαλεί «όμορφο και βαθυστόχαστο θεατρικό έργο».

Handel: «Rodelinda» - 3 Δεκεμβρίου 2011
Συγκλονιστική στην πρεμιέρα της όπερας του Handel το 2004 στη Metropolitan Opera, η Renee Fleming επαναλαμβάνει τον ομώνυμο ρόλο στην παραγωγή του Stephen Wadsworth. Στο πλευρό της η Stephanie Blythe και ο κόντρα-τενόρος Andreas Scholl. Διευθύνει ο Harry Bicket, εξειδικευμένος στο ρεπερτόριο Μπαρόκ.

Gounod: «Faust» - 10 Δεκεμβρίου (Νέα παραγωγή)
Με τον Jonas Kaufmann στον ομώνυμο ρόλο, τον Rene Pape στο ρόλο του Διάβολου και την Marina Poplavskaya στο ρόλο της Μαργαρίτας, η κλασική απόδοση του μύθου του Faust από τον Goundon, δε θα μπορούσε να βρει καλύτερες ερμηνείες. Ο τιμημένος με Βραβείο "Tony" σκηνοθέτης Des McAnuff μεταφέρει την ιστορία στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα σε μια παραγωγή που έτυχε διθυραμβικών κριτικών στο Λονδίνο την προηγούμενη σεζόν. Την ορχήστρα διευθύνει ο Yannick Nezet-Seguin, αμέσως μετά την επιτυχία του με τον Ντον Κάρλο.

«The Enchanted Island» - 21 Ιανουαρίου 2012 (Νέα παραγωγή)
Σε ένα καινούργιο εξαιρετικό έργο, οι λάτρεις της Μπαρόκ όπερας θα τα έχουν όλα: τους καλύτερους λυρικούς ερμηνευτές του κόσμου, εξαίσια μουσική από τους σπουδαιότερους συνθέτες Μπαρόκ και μια ιστορία εμπνευσμένη από τον Σαίξπηρ. «Στο Μαγεμένο Νησί», οι εραστές από το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ ναυαγούν στο φανταστικό νησί του από την Τρικυμία. Εμπνευσμένο από τα μουσικά ποτ-πουρί και τις μασκαράτες του 18ου αιώνα, το έργο περιλαμβάνει άριες και σύνολα των Handel, Vivaldi, Ramo κ.α., προσαρμοσμένα στο πρωτότυπο λιμπρέτο του Jeremy Sams. Ο διακεκριμένος μαέστρος William Christie διευθύνει μια πλειάδα αστέρων με τον David Daniels (Πρόσπερο) και την Joyce DiDonato (Σύκοραξ) στους ρόλους των άσπονδων εχθρών, tον Plαcido Domingo στο ρόλο του Ποσειδώνα, τη Danielle de Niese ως Άριελ και τον Luca Pisaroni ως Κάλιμπαν. Η Lisette Oropesa και ο Anthony Roth Costanzo υποδύονται τη Μιράντα και τον Φερδινάνδο, αντίστοιχα. Η σκηνοθεσία και ο σχεδιασμός της εντυπωσιακής παραγωγής είναι από τους Phelim McDermott και Julian Crouch.

Wagner: «Gοetterdammerung» - 11 Φεβρουαρίου 2012
Με την κατακλυσμιαία κορύφωσή του, ο νέος κύκλος του «Δαχτυλιδιού» από τη Μητροπολιτική Όπερα, σε σκηνοθεσία του Robert Lepage, φτάνει στο τέλος του. Η Deborah Voigt πρωταγωνιστεί ως Brünnhilde (Μπρυνχίλντε) και ο Gary Lehman ως Siegfried (Ζίγκφριντ) - οι καταδικασμένοι από τη μοίρα τραγικοί εραστές. Διευθύνει ο James Levine.

Verdi: «Ernani» - 22 Μαρτίου 2012 (Eτεροχρονισμένη μετάδοση)
Η Angela Meade πρωταγωνιστεί σε ένα από τα πρώτα αριστουργήματα του Verdi. Ο Μarcello Giordani είναι ο αταίριαστος εραστής της και οι κορυφαίοι ερμηνευτές του Βέρντι: Dmitri Hvorostovsky και Ferruccio Furlanetto, συμπληρώνουν το cast.

Massenet: «Manon» - 10 Απριλίου 2012 (Eτεροχρονισμένη μετάδοση/ Nέα παραγωγή
Η συγκλονιστική ερμηνεία της τραγικής ηρωίδας από την Anna Netrebko στη νέα παραγωγή του Laurent Pelly έρχεται στη Metropolitan Opera από τη Βασιλική Όπερα του Κόβεντ Γκάρντεν. Πρωταγωνιστούν επίσης: Piotr Beczala και Paulo Szot, με Διευθυντή Ορχήστρας τον Fabio Luisi.

Verdi: «La Traviata» - 20 Απριλίου 2012 (Eτεροχρονισμένη μετάδοση)
Η Natalie Dessay θα φορέσει το διάσημο, πλέον, κόκκινο φόρεμα στην εντυπωσιακή παραγωγή του Willy Decker, στην πρώτη της "Βιολέτα" στη Metropolitan Opera. Ο Matthew Polenzani στο ρόλο του Αλφρέντο, ο Dmitri Hvorostovsky είναι ο Ζερμόν και την ορχήστρα διευθύνει ο Fabio Luisi.

Αναλυτικά στοιχεία για τις αίθουσες και για την προπώληση και τις τιμές των εισιτηρίων θα βρείτε στο: www.metingreece.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ