Ποσό-ρεκόρ για παπούτσια 61 ετών – Πωλήθηκαν για 365.000 ευρώ [εικόνα] - iefimerida.gr

Ποσό-ρεκόρ για παπούτσια 61 ετών – Πωλήθηκαν για 365.000 ευρώ [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ρεκόρ όλων των εποχών έσπασαν σε δημοπρασία του οίκου Christie's τα παπούτσια με τα μεταλλικά καρφιά που φορούσε ο Roger Bannister στην ιστορική κούρσα που τον έκανε τον πρώτο άνθρωπο που έτρεξε το ένα μίλι κάτω από τα 4 λεπτά.

Πωλήθηκαν σε 2,5 λεπτά για το αστρονομικό ποσό των 365.000 ευρώ και είναι από τα ακριβότερα προσωπικά αντικείμενα που έχουν πωληθεί ποτέ σε δημοπρασίες διάσημων.

Ποσό-ρεκόρ για παπούτσια 61 ετών – Πωλήθηκαν για 365.000 ευρώ [εικόνα]  | iefimerida.gr 0


Χρειάστηκαν μόλις 3 λεπτά και 59,4 δευτερόλεπτα για να τρέξει ο Roger Bannister ένα μίλι το 1954 και να προκαλέσει μία ολόκληρη φιλολογία για δεκαετίες, για το αν είναι τελικά εφικτό για τον ανθρώπινο οργανισμό να ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ.

H δημοπρασία από την πρώτη στιγμή είχε συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η τιμή των παπουτσιών θα έφτανε τα 50.000 ευρώ.

Όμως με το που ξεκίνησε η διαδικασία, δεν χρειάστηκαν παρά μόλις 2,5 λεπτά και ένα τηλεφώνημα από ανώνυμο πλειοδότη, ο οποίος έδωσε το αστρονομικό ποσό των 365.000 ευρώ για να τα αποκτήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παπούτσια δημοπρασία οίκος Christie's
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ