Απίστευτο: Η Μέρκελ βγάζει selfies με Σύρους πρόσφυγες σε καταυλισμό [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Η Μέρκελ βγάζει selfies με Σύρους πρόσφυγες σε καταυλισμό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ύψη έχει ανέβει η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ανάμεσα στους πρόσφυγες. Αρκετοί από αυτούς δεν κρύβουν την αγάπη τους στο πρόσωπό της, ενώ όταν η καγκελάριος επισκέφθηκε κέντρο υποδοχής μεταναστών έγινε ενθέρμως δεκτή.

Μάλιστα, κάποιοι από τους πρόσφυγες δεν δίστασε να της ζητήσει να βγάλουν selfie κι εκείνη απλώς τους έκανε το χατίρι.

Απίστευτο: Η Μέρκελ βγάζει selfies με Σύρους πρόσφυγες σε καταυλισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Απίστευτο: Η Μέρκελ βγάζει selfies με Σύρους πρόσφυγες σε καταυλισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Απίστευτο: Η Μέρκελ βγάζει selfies με Σύρους πρόσφυγες σε καταυλισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Γερμανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί περίπου 800.000 άτομα, που αναζητούν άσυλο, τέσσερις φορές περισσότερα από πέρυσι και τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ένας στους πέντε Γερμανούς έχει ήδη κάνει κάτι για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες, ενώ το 83% πιστεύει ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, που διενεργήθηκε από τις 4 ως τις 8 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, το 18% των ερωτηθέντων έχει ήδη κάνει κάτι για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα, ενώ το 23% δήλωσε ότι σκοπεύει να τους προσφέρει βοήθεια.

Στο ερώτημα «τι θα κάνετε για να υποστηρίξετε τους πρόσφυγες στη Γερμανία;», το 51% απάντησε ότι θα τους δωρίσει πράγματα.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, 83% εξέφρασε την άποψη ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την καταπίεση έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες χώρες. Μόνο το 8% αρνείται το δικαίωμα αυτό.

Στις ΗΠΑ στο ίδιο ερώτημα μόλις το 66% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι πρόσφυγες έχουν αυτό το δικαίωμα.

Παρόλα αυτά τα δύο τρίτα των Γερμανών (67%) δεν πιστεύουν ότι η χώρα τους έχει ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στους πρόσφυγες εξαιτίας του παρελθόντος της, με το 26% να έχει την αντίθετη άποψη. Μεταξύ των ψηφοφόρων των Πρασίνων σχεδόν οι μισοί (48%) πιστεύουν ότι η Γερμανία έχει μια ιδιαίτερη ιστορική ευθύνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ