«El Mundo» για Περιστέρα: Αν δεν ήταν η ''Κόκκινη Κυρία'' δεν θα είχε μπει στην πολιτική ο Τσίπρας - iefimerida.gr

«El Mundo» για Περιστέρα: Αν δεν ήταν η ''Κόκκινη Κυρία'' δεν θα είχε μπει στην πολιτική ο Τσίπρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφιέρωμα στις γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή στους άνδρες τους έκανε η ισπανική «Εl Mundo», η οποία ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνει και την Περιστέρα Μπαζιάνα, τη σύντροφο του πρώην Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Την τοποθετεί μαζί με την Χίλαρι Κλίντον που θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, το «γλυκό πρώην μοντέλο» Κάρλα Μπρούνι, αλλά και την Κιμ Καρντάσιαν («την διασημότητα που έχει ειδικότητα στις... selfie») σε αυτές που ασκούν επιρροή, ενώ τονίζει ότι οι «πρώτες κυρίες» μπαίνουν δυναμικά πια στην πολιτική σκηνή.

«El Mundo» για Περιστέρα: Αν δεν ήταν η ''Κόκκινη Κυρία'' δεν θα είχε μπει στην πολιτική ο Τσίπρας | iefimerida.gr 0

«Αν δεν ήταν η σύζυγός του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχε ασχοληθεί με την πολιτική» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει «Σιγά σιγά, οι γυναίκες επιστρέφουν σε ένα πεδίο που μέχρι τώρα ήταν παραδοσιακά ανδρικό: την πολιτική. Όχι μέσω κοινωνικών δικτύων, όχι μέσω ενός νέου κινήματος που καίνε σουτιέν: αυτά έχουν πια περάσει εδώ και χρόνια. Πλέον, έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή, σε διευθυντικές θέσεις, αφήνοντας πίσω τους συζύγους τους. Οι πρώτες κυρίες έχουν εγκαταλείψει το ρόλο τους ως απλές συνοδοί των συζύγων πολιτικών τους και αναλαμβάνουν ολοένα και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ή καλύτερα παίρνουν πια αυτές αποφάσεις».

«Περιστέρα, η Κόκκινη Κυρία»

Με τον τίτλο «Κόκκινη Κυρία» η ισπανική El Mundo τονίζει ότι η φήμη της Περιστέρας – Μπέτυς – Μπαζιάνα προηγείται της ίδιας. Αναφέρεται ότι εδώ και 20 χρόνια είναι στο πλευρό του Τσίπρα, ενώ αρκετά ελληνικά ΜΜΕ την έχουν χαρακτηρίσει «ριζοσπαστική».

«El Mundo» για Περιστέρα: Αν δεν ήταν η ''Κόκκινη Κυρία'' δεν θα είχε μπει στην πολιτική ο Τσίπρας | iefimerida.gr 1

«Η Μπαζιάνα είχε επιρροή στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ από την εφηβική τους ηλικία. Τον έπεισε να ασχοληθεί με την πολιτική όταν ήταν φοιτητές και τονίζεται ότι ήταν μαζί στις καταλήψεις της δεκαετίας του '90 και ότι η ίδια τον έπεισε να ενταχθούν στην ΚΝΕ.
«Έχει χαρακτηριστεί ως γυναίκα με ισχυρή θέληση, μαχητική και δυναμική. Πήγε στα δικαστήρια έναν καθηγητή της στο πανεπιστήμιο όταν προσπάθησε να υπονομεύσει τη δουλειά της σε μια διατριβή που είχε κάνει η ίδια. Δεν της αρέσει να πηγαίνει κομμωτήριο. Γνωρίζοντας όλα αυτά, είμαστε ενώπιον μιας ιδεολόγου στη σκιά της ελληνικής Αριστεράς ή μπροστά σε μια συνηθισμένη γυναίκα;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ