Κις Λορέν, η εύκολη νοστιμιά

Δείτε πώς γίνεται, σε εικόνες.

Υλικά για 6 ως 8 άτομα

  • 1 μέτριο ταψάκι ή πιρέξ
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για τη ζύμη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο κρύο
  • Λίγο αλάτι και έναν κρόκο αυγού διαλυμένο σε 5 cl νερό
  • 250 γραμμάρια ποιοτικό μπέηκον
  • 150 τυρί για τάρτα, ποιοτικό, κίτρινο και σκληρό

Υλικά για την κρέμα

  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά ολόκληρα +2 κρόκους αυγών
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για την κρέμα
  • Ετοιμάστε τη ζύμη, σας την έχω ξαναπεί!
  • Αφήστε την πανσέτα σε κομματάκια να λυώσει λίγο σε ένα τηγάνι, χωρίς λάδι
  • Απλώστε τη ζύμη
  • Τοποθετήστε την στο ταψάκι
  • Τσιμπήστε με ένα πηρούνι τη ζύμη
  • Βάλτε στο ταψάκι την πανσέτα και το τυρί τριμμένο
  • Προσθέστε την κρέμα
  • Ψήνετε σε φούρνο ζεστό στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά
  • Τρώγεται υπέροχα με μια πράσινη σαλάτα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κις λορέν συνταγή εύκολη εικόνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ