Τελικά πώς πέθανε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ; - iefimerida.gr

Τελικά πώς πέθανε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ;

Βίνσεντ Βαν Γκογκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η άποψη που έχει επικρατήσει να είναι ότι ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, αυτοκτόνησε, ωστόσο ένα νέο βιβλίο για τη ζωή του διάσημου ζωγράφου, έρχεται να ανατρέψει αυτή τη θεωρία.

Οι βραβευμένοι με Πούλιτζερ συγγραφείς της νέας βιογραφίας, Στίβεν Ναϊφέ και Γκρέγκορι Γουάιτ Σμιθ, μαζί με 20 ερευνητές και μεταφραστές, μελέτησαν επί 10 χρόνια αρχεία που περιείχαν στοιχεία για το θάνατο του Βαν Γκογκ σε ηλικία 37 ετών το 1890 για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο σπουδαίος Ολλανδός ζωγράφος δεν αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου με τίτλο «Vincent Van Gogh: A Life», ο Βαν Γκογκ σκοτώθηκε από χαλασμένο όπλο, με το οποίο έπαιζαν δύο έφηβοι και για να τους «καλύψει» άφησε να εννοηθεί ότι αυτοπυροβολήθηκε.

Άλλες αποκαλύψεις που περιέχονται στη νέα βιογραφία, αναφέρουν ότι η οικογένεια του Βαν Γκογκ ήθελε να τον κλείσει σε ψυχιατρείο, πολύ πριν ο ίδιος ζητήσει βοήθεια και ότι έπασχε από μανιοκατάθλιψη εξαιτίας μιας μορφής επιληψίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η επικρατούσα άποψη ήταν ότι ο ζωγράφος αυτοπυροβολήθηκε στους σιτοβολώνες όπου πήγαινε για να ζωγραφίσει και πέθανε λίγο αργότερα στο πανδοχείο που διέμενε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ