Δραγασάκης: Αποφύγαμε το κούρεμα καταθέσεων -Υπήρχε σχέδιο «Κύπρου» - iefimerida.gr

Δραγασάκης: Αποφύγαμε το κούρεμα καταθέσεων -Υπήρχε σχέδιο «Κύπρου»

Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, αποκάλυψε πως η χώρα βρέθηκε πολύ κοντά στο κούρεμα καταθέσεων με την επιβολή των capital controls.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euro2day, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε πως το σχέδιο ήταν να επαναληφθεί μια «Κύπρος», αλλά τελικά αποτράπηκε το κούρεμα των καταθέσεων.

Υπογράψαμε Μνημόνιο γιατί δεν βρήκαμε να δανειστούμε από τρίτες χώρες

Παράλληλα ο κ. Δραγασάκης παραδέχεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε το Μνημόνιο γιατί απέτυχε να βρει χρηματοδοτικές πηγές από Κίνα, Ρωσία, Ινδία και Βενεζουέλα. «Κάναμε μια παγκόσμια προσπάθεια για να δούμε αν μπορεί να συγκεντρωθεί ένα κεφάλαιο από τρίτες χώρες, ώστε να αντιμετωπίσουμε τρέχουσες ανάγκες (...) Δεν υπήρχαν τέτοιες δυνατότητες», δηλώνει στη συνέντευξή του στο euro2day.gr.

Αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγή στο εκλογικό σύστημα

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές και το μπόνους των 50 εδρών, προκειμένου στη συνέχεια -και αφού θα έχει κερδίσει τις εκλογές- να περάσει το εκλογικό σύστημα σε απλή αναλογική. Φτάνει στο σημείο να παρουσιάσει το επιχείρημα ότι «ο στόχος αυτός δεν είναι κομματικός, αλλά μια ασπίδα απέναντι σε δυνάμεις που θα προτιμούσαν κυβερνήσεις '"ελεγχόμενες"».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ