Φλογαΐτης: Η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της για την μεταχείριση των προσφύγων - iefimerida.gr

Φλογαΐτης: Η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της για την μεταχείριση των προσφύγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«H χώρα δέχεται καθημερινά στο έδαφός της χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο για τη μεταχείριση των προσφύγων» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Σπύρος Φλογαΐτης, κατά την παρέμβασή του στη «Διεθνή διάσκεψη για τα θύματα από την εθνοτική και θρησκευτική βία στη Μέση Ανατολή», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τη συμμετοχή 24 υπουργών Εξωτερικών από 60 χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Φλογαΐτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε την πεποίθηση πως το κύμα των εισροών μπορεί να ελαττωθεί μόνο εάν βελτιωθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Αναφερόμενος στο θέμα της συνόδου, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι στη Μέση Ανατολή υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει ποικιλία εθνοτικών ομάδων, θρησκειών και πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων σε αρμονική συνύπαρξη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των Ορθόδοξων Πατριαρχείων στην περιοχή, σημειώνοντας πως απηχεί και την ιστορική παρουσία του Ελληνισμού.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη διάσκεψη παρενέβη και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μίλησε για τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Μέσης Ανατολής και την ανάγκη για ειρηνική συνύπαρξη εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ