Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας στη Σαντορίνη - iefimerida.gr

Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας στη Σαντορίνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το φετινό ταραγμένο ελληνικό καλοκαίρι, το βιβλιοπωλείο «Atlantis Books» της Σαντορίνης, ένα από τα πιο ξεχωριστά βιβλιοπωλεία του κόσμου, μας προσκαλεί στο νησί για ένα διήμερο γεμάτο Λογοτεχνία και Τέχνη.

Καλεσμένοι ξένοι συγγραφείς, ανάμεσά τους και ο Ντέιβιντ Σεντάρις, αλλά και αγαπημένοι έλληνες όπως η Αμάντα Μιχαλοπούλου, ο Αυγουστος Κορτώ και η Σώτη Τριανταφύλλου.

Το «Atlantis Books», ένα πανέμορφο μικρό βιβλιοπωλείο με θέα το «απέραντο γαλάζιο» που έχει εντυπωσιάσει επισκέπτες του νησιού από όλον τον κόσμο, διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας της Καλντέρα, με τη συμμετοχή του Αρχείου Καβάφη και χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση.

Πιο συγκεκριμένα, το «Caldera Festival 2015» ξεκινάει την Παρασκευή 11/09 κι ολοκληρώνεται την Κυριακή 13/09 με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του βιβλιοπωλείου στην Οία και στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Οίας (Πανηγυρόσπιτο). Πρόκειται για μια συνάντηση στο νησί της Σαντορίνης που συμπεριλαμβάνει λέξεις, σκέψεις, τέχνη, μουσική, ντόπιο κρασί κι ένα περιβάλλον μοναδικό, αφού η μικρή ταράτσα βιβλιοπωλείου προσφέρει μια εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί ξεχωριστούς καλεσμένους όπως ο ελληνικής καταγωγής συγγραφέας Ντέιβιντ Σεντάρις, ο ποιητής Μπίλι Κόλινς, ο μουσικός Ρος Ντέιλι με την μαγευτική λύρα του και ο συνθέτης και ταλαντούχος πιανίστας Τζούλιαν Γκαρτζιούλο. Στο Φεστιβαλ συμμετέχουν και «δικοί μας» συγγραφείς όπως η Σώτη Τριανταφύλλου, η Αμάντα Μιχαλοπούλου και ο Αύγουστος Κορτώ.

Το Caldera Festival 2015 είναι το μεγαλύτερό μας μέχρι στιγμής. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη λίστα των συμμετεχόντων που εξακολουθεί να μεγαλώνει. Ελπίζουμε η εκδήλωση να ενισχύσει τη μεγαλύτερη fund-raising της επόμενης δεκαετίας: θέλουμε να αγοράσουμε το πιο όμορφο κτίριο στη Σαντορίνη, ένα πετρόκτιστο οίκημα, ένα λαβύρινθο από σπηλιές στο διπλανό χωριό και να το μετατρέψουμε σε ένα Writers & Αrtists Residency. Θα σας πούμε περισσότερα πάνω σε αυτό σύντομα. Για την ώρα ξεκινάμε με ένα «Καλώς ήρθατε» και «Μείνετε Ενθουσιασμένοι!»» αναφέρει σε σημείωμα του ο Κρεγκ Γουόλτσερ, ιδρυτής και εμπνευστής του βιβλιοπωλείου.

Το Αρχείο Καβάφη συμμετέχει στο 4ο Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας της Καλντέρα την Κυριακή 13/9, σε μια ξεχωριστή βραδιά με αναγνώσεις ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη από ποιητές και παράλληλες προβολές έργων video art με αφετηρία το έργο του ποιητή. Τα ποιήματα θα αναγνώσουν στο κοινό οι Κατερίνα Ηλιοπούλου, Ορφέας Απέργης, Παναγιώτης Ιωαννίδης και Θοδωρής Χιώτης.

Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας στη Σαντορίνη | iefimerida.gr 0
Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας στη Σαντορίνη | iefimerida.gr 1
Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας στη Σαντορίνη | iefimerida.gr 2

INFO
CALDERA FESTIVAL 2015
11-13 Σεπτεμβρίου 2015
ATLANTIS BOOKS, Οία, Σαντορίνη
Ώρες: 11.00-02.00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ και την επίσκεψή σας στο νησί επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://atlantisbooks.org/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Atlantis Books Σαντορίνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ