Ετοιμα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε Α', Β' Αθήνας και το Επικρατείας [ονόματα] - iefimerida.gr

Ετοιμα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε Α', Β' Αθήνας και το Επικρατείας [ονόματα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρτίδα σκληρού πόκερ με δυνατούς παίκτες θύμισε η εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση των λιστών, και στο παρασκήνιο των συνεννοήσεων δεν έλειψαν οι πιέσεις αλλά και η δυσφορία αρκετών για τη θέση στην κατάταξη.

Θέμα ωρών είναι, επίσης, η δημοσίευση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το iefimerida.gr, επικεφαλής θα είναι ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ακολουθούν:

  • Θεανώ Φωτίου 
  • Νίκος Κοτζιάς 
  • Κώστας Γαβρόγλου 
  • Τασία Χριστοδουλοπούλου 

Η δύσκολη Α' Αθήνας
Μπορεί τα ονόματα των υποψηφίων σε Α’ και Β’ Αθήνας να δόθηκαν στη δημοσιότητα, ωστόσο η αλφαβητική σειρά και όχι αυτή της εκλογής απετέλεσε ένδειξη της δυστοκίας που κατεγράφη στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου προκειμένου να «κλείσουν» τα ψηφοδέλτια.

Στην Α’ Αθήνας θα βρίσκονται, επικεφαλής, από την «προεδρική φρουρά» ο Αλέκος Φλαμπουράρης και αμέσως μετά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης αλλά και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ωστόσο, πρόβλημα παραμένει η κατάταξη, η οποία θα παίξει κομβικό ρόλο με το φόβο κάποιοι να μην εκλεγούν. Κι αυτό, γιατί παραμένει αμφίβολο κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να εκλέξει πέντε βουλευτές, όπως τον περασμένο Ιανουάριο που συγκέντρωσε 33,6% στην Α’ Αθήνας.

Συνωστισμός στη Β’ Αθήνας

Πλήρης συμμετοχών είναι και η Β’ Αθήνας στην οποία «κατεβαίνουν»: Πρώτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και εν συνεχεία οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Ξυδάκης, στην 6 θέση θα είναι ο Νίκος Τόσκας και μετά ο ΠΑΣΟΚογενής Χρήστος Σπίρτζης

Έκπληξη ήταν η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της τραγουδίστριας Ραλλίας Χρηστίδου, η οποία όμως δεν θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση.
Αντιθέτως, από τους «53» σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η Βασιλική Κατριβάνου και πιο κάτω ακολουθούν η Αννέτα Καββαδία, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Κώστας Καραχάλιος.

Παντού… υπουργοί
Τις… τρύπες που άφησαν στις περιφέρειες ανά την Ελλάδα οι πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι συμπορεύονται πια με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αποφάσισε να καλύψει με τη συμμετοχή των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Πιο συγκεκριμένα, σε εκλόγιμες θέσεις θα βρεθούν: στην Αττική ο Αριστείδης Μπαλτάς (και στην έκτη θέση η τέως αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου), στη Μεσσηνία ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Νίκος Παρασκευόπουλος (και έπεται ο Γιάννης Αμανατίδης), στη Β’ Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Μάρδας, στη Β’ Αθήνας ο Νίκος Τόσκας και Χρίστος Σπίρτζης, πέρα από τους κκ Φλαμπουράρη και Βερναρδάκη.

Οι απαιτήσεις του Κοτζιά
Αρνητική εντύπωση τέλος, σχηματίστηκε από τις απαιτήσεις του Νίκου Κοτζιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε εμπλοκή με την υποψηφιότητά του, καθώς φέρεται να ζήτησε να συμμετέχουν στις λίστες και μάλιστα σε εκλόγιμες θέσεις, συνεργάτες του από την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ. Τελικά, ο Νίκος Τόσκας κατεβαίνει σε εκλόγιμη θέση στη Β΄ Αθήνων, ενώ ο Κώστας Καραχάλιος στην Ά Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ