Βενιζέλος: Επικίνδυνο το παράλληλο πρόγραμμα Τσίπρα, σαν το παράλληλο νόμισμα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Επικίνδυνο το παράλληλο πρόγραμμα Τσίπρα, σαν το παράλληλο νόμισμα

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον Αλέξη Τσίπρα, όσα είπε στην ΔΕΘ στην προεκλογική του ομιλία και τι πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, μίλησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Το παράλληλο πρόγραμμα του κυρίου Τσίπρα είναι τόσο επικίνδυνο όσο το παράλληλο νόμισμα. Μοιάζει με την κβαντική θεωρία, έχει δύο σύμπαντα στο κεφάλι του, είναι ο ριζοσπάστης αντιμνημονιακός αλλά και ο υπεύθυνος νεομνημονιακός» σχολίασε καυστικά ο Β. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «ο κ.Τσίπρας δεν έχει συνείδηση της ευθύνης του τι έγινε 7 μήνες στη χώρα. Λέει τώρα τα τελείως αντίθετα με αυτά που έλεγε πριν 7 μήνες και υπονομεύει την συναίνεση που θα φέρει την κανονικότητα, που θα μας κάνει ισότιμο κράτος στην Ευρώπη. Η χώρα γύρισε σε ύφεση και πρωτογενή ελλείμματα και χάνει επενδύσεις. Δεν γυρνά στις αγορές η χώρα και επειδή δεν πήγε σε χρεωκοπία πανηγυρίζει. Επειδή δεν έφερε την απόλυτη ζημία πανηγυρίζει τώρα».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι σε ύφεση βρισκόμασταν από το 2007 αλλά «πήραμε μέτρα για να αποφύγουμε την καταστροφή». Οοπως είπε, «τον Ιανουάριο είχε κάνει την διαδρομή της η χώρα μετά από 7 χρόνια, είχε πλεονάσματα, είχε βγάλει ομόλογα και με μικρότερα μέτρα και το e-mail Χαρδούβελη, εγώ έλεγα κρατήστε το. Δεν είχε ομαδικές απολύσεις, είχε άρνηση σε αυτό».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μας έλεγε ότι διαπραγματευόταν 17 ώρες, επτά μήνες δεν το έκανε όμως. Ο Βαρουφάκης έβλαπτε την χώρα και ο ίδιος τον στήριζε. Και μας λέει ότι το έκανε σκληρά με την διαπραγμάτευση, με την χώρα στον τοίχο. Εμείς ξέρει πόσα 17ωρα έχουμε διαπραγματευτεί. Εμείς 17 μέρες όλη την μέρα και όλη την νύχτα διαπραγματευόμασταν».

Μάλιστα, οπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο κ. Βενιζέλος για τον τέως Πρωθυπουργό «ήταν χαϊδεμένο παιδί σύμφωνα με όσα περάσαμε εμείς. Δεν πειράζει αν είναι προς το καλό της χώρας. Αυτοί δεν έφεραν κάτι καλό. Αλλο το 2009 και άλλο το 2015, άλλο τι παραλάβαμε εμείς και άλλο αυτοί πριν 7 μήνες. Δείτε τι έλεγε και τι έλεγα πριν λίγο καιρό».

Να επιβάλει ο κόσμος συνεργασίες

Πρέπει να επιβάλει ο κόσμος με την ψήφο του την συνεργασία. Το 2011 συνεργαστήκαμε εμείς με ΝΔ και ΛΑΟΣ για την εθνική ανάγκη. Ημασταν μόνοι μας τότε, με την ΝΔ αντιμνημονιακή. Η ΔΗΜΑΡ μετά το ίδιο με τα τρία κόμματα. Εγώ έλεγα να είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο έλεγα και το 2015. Eμείς λέμε να έρθει και η ΝΔ και το Ποτάμι τώρα σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και με τον ΠΑΣΟΚ.

Περιμένει οι άλλοι να ανέχονται υπό τον φόβο των εκλογών, όπως είπε χθες στη Θεσσαλονίκη. Το μνημόνιο δεν είναι επαρκές για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Ποιος θα βάλει τα λεφτά του στην Ελλάδα, όταν έχουμε τις Σκουριές;».

Να μιλήσουν ειλικρινά Τσίπρας-Μεϊμαράκης

Τέλος, ο κ.Βενιζέλος μίλησε για την ΝΔ, το Grexit και σε όσους τον κατηγορούν για το PSI «Σε όλα μπορούμε να συμφωνήσουμε αν μιλήσουν ειλικρινά ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μεϊμαράκης. Είναι δυνατόν η ΝΔ να διεκδικεί την κυβέρνηση και εμείς να ψάχνουμε ένα αξιοπρεπές ποσοστό; Εχουνε υπάρξει αλλοιώσεις.

Ο κ.Τσίπρας λέει ψέματα. Ετσι το Grexit θα είναι σύντομα πάλι στο τραπέζι. Η επίθεση σε εμένα, είναι επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. Ολα τα στελέχη μας που έδωσαν αγώνα σε μια συλλογική απόφαση. Το πρόσωπο μου προκαλεί ενδιαφέρον στον κ.Τσίπρα και στην επιχειρηματολογία. Διαγράφει με επιλεκτική αμνησία. Λέει τώρα ότι λέγαμε πάντα εμείς.

Η Ελλάδα θα πάρει απομείωση του χρέους, αρκεί να εφαρμοστεί με συνέπεια το μνημόνιο. Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση για να αποκτήσει σταθερότητα, και να μπει σε μοντέλο ανάπτυξης. Και θα έρθουν και οι παραμετρικές αλλαγές. Αλλά να πει ο κ.Τσίπρας έλεγα ψέματα, διότι εμείς μειώσαμε 200 δισ. Ευρώ το χρέος.

Τα ταμεία δεν έχασαν με το PSI. Ειναι πολιτική απάτη που προβάλει ο Τσίπρας. Τα ταμεία ανήκουν στο Δημόσιο, πήραμε 14 δισ.ευρώ και δώσαμε 4,5 δισ.ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ