Αντίθετη στο ευρωομόλογο η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών - iefimerida.gr

Αντίθετη στο ευρωομόλογο η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών

Γιούτα Ουρπιλάινεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο «όχι» στην προοπτική έκδοσης ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους των ασθενέστερων οικονομικά χωρών του Νότου, είπε η Φινλανδική κυβέρνηση δια στόματος της υπουργού Οικονομικών, Γιούτα Ουρπιλάινεν.

Σε συνέντευξή της σε εφημερίδας της σκανδιναβικής χώρας, η φινλανδή υπουργός ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι η χώρα της δεν πρόκειται να συναινέσει σε οποιαδήποτε λύση θα περιλαμβάνει κάποιας μορφής ευρωομόλογο, το οποίο θα «κατανείμει» το δημόσιο χρέος χωρών όπως η Ελλάδα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας λόγο για «ηθικό κίνδυνο»:

«Οι χώρες που έχουν τη φροντίδα των οικονομικών τους θα αναλάβουν την ευθύνη», τονίζει η κ. Ουρπιλάινεν και δηλώνει ρητά ότι η Φινλανδία δεν θα εγκρίνει ευρώομόλογα «σε οποιαδήποτε περίσταση».

Επιπλέον, η κ. Ουρπιλάινεν εμφανίζεται επικριτική έναντι της αργής όπως τη χαρακτηρίζει αντίδρασης της Ε.Ε. στην κρίση ενώ εκτιμά ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν αυτήν την εβδομάδα και στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της Ευρωζώνης: «Αυτή είναι μια κρίσιμη εβδομάδα, διότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων ήταν αργοί στην αντιμετώπιση της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ουρπιλάινεν επανέλαβε επίσης την ένσταση της Φινλανδίας για την επέκταση των υποχρεώσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και δήλωσε ότι το EFSF πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως τελευταία λύση. Η ίδια τάχθηκε ωστόσο, υπέρ της επιτάχυνσης της έναρξης του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ