Νέα ζωή στη Γερμανία: Ο Σύρος πρόσφυγας που έκανε όλο τον πλανήτη να κλάψει, πλέον χαμογελά [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέα ζωή στη Γερμανία: Ο Σύρος πρόσφυγας που έκανε όλο τον πλανήτη να κλάψει, πλέον χαμογελά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φωτογραφία του έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, αποτυπώνοντας σε ένα μόνο καρέ την ανακούφιση ενός πρόσφυγα όταν πάτησε το πόδι του στη στεριά της Κω, μετά το δύσκολο ταξίδι του για να ξεφύγει από τον πόλεμο.

Ο λόγος για τον καθηγητή Αγγλικών Lath Majid από τη Συρία, που κράταγε στην αγκαλιά το ένα του παιδί και έσφιγγε το άλλο στο στήθος του, ενώ δάκυρα κυλούσαν από τα μάτια του.

Νέα ζωή στη Γερμανία: Ο Σύρος πρόσφυγας που έκανε όλο τον πλανήτη να κλάψει, πλέον χαμογελά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο πρόσωπό του αποτυπώθηκε το δράμα όλων των προσφύγων πολέμου της Συρίας και υπενθυμίζει σε όλους πως πίσω από τους αριθμούς -που έχουν γίνει δυσβάστακτοι πια για το ελληνικό νησί- υπάρχουν ιστορίες απλών ανθρώπων που είχαν κάποτε τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους.

Τη φωτογραφία του Σύρου πρόσφυγα Laith Majid να κρατά σφιχτά τον γιο και την κόρη του και να κλαίει σαν μικρό παιδί έβγαλε για τους New York Times ο Daniel Etter, που συγκλονισμένος από την ιστορία του -και την ιστορία χιλιάδων ανθρωπων και οικογενειών σαν και αυτόν- θέλησε να τη μοιραστεί με όλους.

Όπως περιέγραψε στο Spiegel ο φωτογράφος, ο Majid με τη γυναίκα του και τα παιδιά του πέρασαν στην Κω από το Μπόντρουμ της Τουρκίας με μία φουσκωτή βάρκα -χωρητικότητας τριών ατόμων- μαζί με άλλους περίπου 15 ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

«Ύστερα από δύο ώρες στη θάλασσα η βάρκα έχανε αέρα και το νερό έμπαινε μέσα, οι πρόσφυγες ήταν μούσκεμα όταν έφτασαν. Ήταν μεγάλη η ανακούφισή τους όταν βγήκαν με ασφάλεια. Εκείνη τη στιγμή τούς ήρθαν όλα μαζί, η χαρά που τα κατάφεραν, η αγάπη για την οικογένειά τους, η θλίψη για όλα όσα είχαν συμβεί», λέει ο φωτογράφος, που αυτόν τον καιρό αποτυπώνει με τον φακό του το μεγάλο προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα στη Μεσόγειο.

Στη συνέχεια η οικογένεια έμεινε σε αυτοσχέδια σκηνή σε άλλη παραλία της Κω και θα επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Αν τα κατάφεραν, δεν το ξέρω», κατέληγε.

Μετά από λίγες ημέρες, μια φωτογραφία του Σύρου πρόσφυγα τον έδειχνε να έχει φτάσει στη Γερμανία, με το σχόλιο «είναι στη Γερμανία τώρα».

Νέα ζωή στη Γερμανία: Ο Σύρος πρόσφυγας που έκανε όλο τον πλανήτη να κλάψει, πλέον χαμογελά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τώρα, αρκετές ημέρες μετά, δημοσιεύεται μια νέα εικόνα του πρόσφυγα με ολόκληρη την οικογένειά του, στη λεζάντα της οποίας αναγράφεται ότι προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στο Βερολίνο.

Νέα ζωή στη Γερμανία: Ο Σύρος πρόσφυγας που έκανε όλο τον πλανήτη να κλάψει, πλέον χαμογελά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Lath με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του εγκατέλειψαν τη Συρία υπό τον φόβο των βομβαρδισμών, των ανταρτών και των τζιχαντιστών, για την Ευρώπη και τη Γερμανία.

Μέσα σε μία βάρκα τριών ατόμων, στριμώχτηκαν μαζί με άλλους 8 άνδρες. «Δυο ώρες αφότου ξεκινήσαμε, η βάρκα άρχισε να χάνει αέρα και να μπάζει νερά. Τρομάξαμε πως δεν θα φτάσουμε. Τελικά τα καταφέραμε», είχε πει στον φωτογράφο Danniel Etter, ο οποίος τράβηξε τη φωτογραφία και μίλησε μαζί του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγας εικόνα νέα ζωή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ