Κλείνει το Google Βuzz - iefimerida.gr

Κλείνει το Google Βuzz

Google Βuzz
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 20μηνη υπηρεσία της Google, Google Βuzz, θα μείνει γνωστή ως η αποτυχημένη προσπάθεια της εταιρίας να δημιουργήσει μία υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που θα μπορούσε να «χτυπήσει» το Facebook.

Η Google αποφάσισε το κλείσιμό του μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και πλέον επικεντρώνεται στο Google Plus, το οποίο ήδη μετρά 3,5 μήνες ζωής και φαίνεται να κερδίζει έδαφος, σε σχέση με το Buzz.

Τα προβλήματα του Buzz όμως δεν είχαν σχέση μόνο με τη δημοτικότητά του, αλλά και με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, η οποία «επέπληξε» τη Google για παραβίαση πολιτικών για προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς από τη στιγμή που κάποιος το ενεργοποιούσε, αυτό δημιουργούσε κοινωνικούς «κύκλους» που εξέθεταν σε κοινή θέα τις πιο συχνές επαφές στο Gmail του χρήστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ