ΣΥΡΙΖΑ: Να «κοπεί» ο Μητρόπουλος από τα ψηφοδέλτια - «Δεν θα είμαι υποψήφιος» απαντά ο ίδιος - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Να «κοπεί» ο Μητρόπουλος από τα ψηφοδέλτια - «Δεν θα είμαι υποψήφιος» απαντά ο ίδιος

Nikos Libertas/SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ μένει ο Αλέξης Μητρόπουλος. Η επιτροπή ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μπει στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου. Μια πρόταση την οποία ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος δεν αποδέχθηκε και δήλωσε ότι θα μείνει εκτός, εξαπολύοντας μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Η «σολομώντεια λύση» που δόθηκε – για την ακρίβεια που προτάθηκε – στον Αλέξη Τσίπρα είναι να μην συμπεριλάβει τον Αλέξη Μητρόπουλο σε εκλόγιμη θέση αλλά να τοποθετηθεί στην τελευταία, εφόσον το επιθυμεί, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεσή του με την φοροδιαφυγή.

Μάλιστα προτείνεται ότι αν μέχρι την επόμενη Παρασκευή – οπότε πρέπει να έχουν κατατεθεί τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρξει λύση για την υπόθεσή του τότε μπορεί να αναθεωρηθεί η πρόταση αυτή.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ, Μητρόπουλος που βγήκε στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Δεν αποδέχομαι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές».

Χαρακτήρισε δε ως «ακραία προσχηματική» την άποψη που εξέφρασε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων, ενώ είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνάντησή τους δεν τον ενημέρωσε για την πρόθεση να «κοπεί» από τα ψηφοδέλτια.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι δεν εκτίμησε τη στάση του να μην προχωρήσει σε ρήξη. Υποστήριξε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από «διαπραγματευτική ανικανότητα» και πρόσθεσε: «Λυπήθηκα που δεν ψήφισα «όχι» και δήλωσα «παρών»».

Οσο για τις πληροφορίες ότι θα κατευθυνθεί προς την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρωτεύσας σε σταυρούς στην περιφέρεια Αττικής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δήλωσε: «Ούτε αναζήτησα και ούτε θα αναζητήσω να πάω σε άλλον φορέα. Θα μείνω όπως είμαι και μετά τις εκλογές θα δούμε. Θα παρακολουθήσω τις εξελίξεις οι οποίες προβλέπω ότι θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές».

Η ανακοίνωση της Επιτροπής

«Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη μετά από 2 συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κ.Ε. να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο σ. Αλέξης Μητρόπουλος.

Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ