Τσίπρας: Η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή ψηφοθηρούν με το μεταναστευτικό [βίντεο]

Για επιχείρηση εκμετάλλευσης του προσφυγικού κατηγόρησε την ΝΔ αλλά και την Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι η Ν.Δ. «επιχείρησε να απευθυνθεί στα ακραία λαϊκά ένστικτα» και πως «ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία έχουν τα όριά τους».

«Η Ευρώπη βιώνει μία πρωτοφανή κρίση από πρόσφυγες πολέμου και βίας. Η εικόνα του τρίχρονου ισχυρή γροθιά στο στομάχι για όλους. Ειδικά για την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περι ανοικτών συνόρων, ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε: «Τι ζητούσαν αλήθεια από την κυβέρνηση; Να βυθίζουμε τις λέμβους των προσφύγων; Και να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών;».

Κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι τον Ιανουάριο «μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα ενώ ήταν ορατό ότι ερχόταν το πρόβλημα».

Υπενθύμιζε ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πολλές πρωτοβουλίες για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι που στοιβάζονται και πεθαίνουν στα σύνορα δεν είναι μετανάστες αλλά πρόσφυγες».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο και πρόσθεσε ότι «δοκιμάζεται η ικανότητα της Ευρώπης να μοιράζεται τα βάρη και να λειτουργεί ως πραγματική ένωση».

«Δεν αρκεί η συγκίνηση στις δραματικές εικόνες των νεκρών παιδιών, δεν αρκεί να συμπάσχουμε, πρέπει να δράσουμε από κοινού και με αλληλεγγύη. Κρίνεται η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας κρινόμαστε όλοι», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ