Αριάννα Χάφινγκτον: «Είναι ανώφελο να λογοκρίνετε τα social media» - iefimerida.gr

Αριάννα Χάφινγκτον: «Είναι ανώφελο να λογοκρίνετε τα social media»

Huffington Post
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προσπάθεις των κυβερνήσεων, της τουρκικής συμπεριλαμβανομένης, προκειμένου να λογοκρίνουν το Ίντερνετ είναι ανώφελες, σύμφωνα με την Αριάννα Χάφιγνκτον, ιδρύτρια της Huffington Post και νυν αρχισυντάκτη του Huffington Post Media Group.

«Έχουμε δει όλες αυτές τις προσπάθειες των κυβερνήσεων, όπως και της τουρκικής να λογοκρίνουν σελίδες όπως το YouTube και το blogspot.com αλλα τις θεωρούμε ανώφελες» δήλωσε η Χάφινγκτον από το βήμα του συνεδρίου Digital Age Conference 2011 στην Κωνσταντινούπολη.

Οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται ότι τα κοινωνικά δίκτυα (social media) είναι πολύ μεγαλύτερη απειλή σε σχέση με τους μεμονωμένους δημοσιογράφους, κάτι το οποίο εξηγεί και τη σπουδή με την οποία τα λογοκρίνουν τα ηλεκτρονικά μέσα. Οι μεμονωμένοι δημοσιογράφοι φιμώνονται εύκολα, κάτι που δεν ισχύει για τα εκατομμύρια χρηστών του twitter.'' δήλωσε η διάσημη Ελληνίδα στην εφημερίδα Χουριέτ.

H Χάφινγκτον, παρά τη θέρμη της για τα νέα media δεν δίστασε να διατυπώσει και την κριτική της σχετικά με την έλλειψη τους στο να διηγούνται την είδηση και όχι απλά να την παρουσιάζουν. «Μπορούμε να βρούμε κάθε λογής δεδομένο, αριρθμους και γνώμες αλλά αυτό που λείπει είναι η διήγηση τους, το πως δηλαδή εξηγείς τα δεδομένα και τα γεγονότα. Αυτή είναι και η μεγάλη ευθύνη της δημοσιογραφίας για το μέλλον» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ