Η αγωνία της κυβέρνησης πριν από τα... πέναλτι - iefimerida.gr

Η αγωνία της κυβέρνησης πριν από τα... πέναλτι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ακόμη «κολασμένη» εβδομάδα ξεκινά για την Ελλάδα, με την κυβέρνηση να αγωνιά για όλα τα ανοικτά της μέτωπα. Για τις ψηφοφορίες στη Βουλή και τη συνοχή της κοινοβουλευτικής της ομάδας, για τις απεργίες και τις λαϊκές κινητοποιήσεις και φυσικά για τις εξελίξεις σε σχέση με το κούρεμα του χρέους και τη σύνοδο κορυφής της επόμενης Κυριακής.

Αρχικά αύριο αναμένεται η οριστική τοποθέτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλου ο οποίος αν και αρχικά είναι δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του, στη συνέχεια δήλωσε πως δεν αποκλείεται και να την κρατήσει ως ανεξάρτητος.

Αυτό σε συνδυασμό με την κατηγορηματική δήλωση τουλάχιστον της κυρίας Λούκα Κατσέλη και την απειλή πολλών ακόμη, ότι δεν θα ψηφίσουν το άρθρο 37 στο πολυνομοσχέδιο της Τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις δημιουργεί νευρικό κλονισμό στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τα θέματα της εργασιακής εφεδρείας σε συνδυασμό με το νέο μισθολόγιο και το νέο βαθμολόγιο αλλά και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έχει καταστήσει την ψήφιση του συνόλου των διατάξεων ως ικανή και αναγκαία συνθήκη για την εκταμίευση της 6ης δόσης επισημαίνοντας πως η συμφωνία με την Τρόικα είναι ενιαία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αισθάνεται καυτή την ανάσα των πολιτών – ψηφοφόρων οι οποίοι καθημερινά ασκούν τεράστια ψυχολογική πίεση στους βουλευτές για να μην υπερψηφίσουν διατάξεις.

Ενδεικτικό, μόνο της λαϊκής αντίδρασης είναι το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας του ξεκινά.

  • Οι εφοριακοί θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
  • Σε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
  • Δεμένα από τις 17 έως τις 19 του μηνός θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, λόγω απεργίας της ΠΝΟ και ΠΕΜΕΝ.
  • 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων στις 18 Οκτωβρίου.
  • Συνεχίζεται έως τις 21 Οκτωβρίου η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ.
  • Συνεχίζεται έως την Τρίτη η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
  • Σε πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.
  • Δεκαήμερη απεργία ξεκινούν τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
  • Σε πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα ο σύλλογος υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  • Οι εφοριακοί προχωρούν σε δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου και σε τρεις 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23 Οκτωβρίου.
  • Στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ