Η «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο ανοίγει τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας - iefimerida.gr

Η «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο ανοίγει τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο ανοίγει το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας.

Δύο χρόνια μετά τη βραβευμένη με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Τέλεια Ομορφιά», ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει με τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του, «Νιότη» (Youth), που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Η ταινία που είναι μια φαντασμαγορική παραβολή πάνω στη ζωή, την τέχνη, την ομορφιά και τον έρωτα ανοίγει το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-«Νύχτες Πρεμιέρας».

Με φόντο τις γλυκόπικρες διακοπές ενός 80άχρονου παγκοσμίου φήμης μαέστρου μαζί με το σκηνοθέτη φίλο του, σε ένα πολυτελές ελβετικό θέρετρο, ο Πάολο Σορεντίνο αφήνει το σκηνοθετικό του δαιμόνιο ελεύθερο και μας ξεναγεί στα στάδια της ζωής μέσα από μία σειρά ποιητικών εικόνων «τέλειας ομορφιάς».

Επιστρατεύοντας ένα εντυπωσιακό καστ αποτελούμενο από τους Μάικλ Κέιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρέιτσελ Βάις, Τζέιν Φόντα και Πολ Ντέινο, το ιταλικό ταμπεραμέντο του βραβευμένου σκηνοθέτη ενώνεται με την χολιγουντιανή λάμψη για να παραδώσει μία ακόμα εκθαμβωτική δημιουργία υψηλής αισθητικής.

Σημειώνεται ότι το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στις αίθουσες Δαναός 1&2, Odeon Opera 1&2, Ιντεάλ, στη Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στη Τεχνόπολη.

Η πρεμιέρα της ταινίας «Νιότη» (Youth) θα γίνει την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις). Οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας των 20 προβολών, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του Φεστιβάλ, κατόπιν επίδειξης της ατομικής πρόσκλησής τους και της κάρτας. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Για ακόμα μία χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας διατηρεί την τιμή του εισιτηρίου και των καρτών διαρκείας σταθερή, ενώ προστίθεται μία ακόμα κατηγορία στις κάρτες διαρκείας. Εισιτήρια: 4 ευρώ (πρωινές προβολές), 5 ευρώ (απογευματινές προβολές, πριν τις 19:55), 6 ευρώ ( βραδινές προβολές). Κάρτες Διαρκείας: 20 ευρώ (κάρτα 5 προβολών), 35 ευρώ (κάρτα 10 προβολών), 60 ευρώ (κάρτα 20 προβολών).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ