Παναθηναϊκός: Παραμένει ο Παπαδόπουλος πρόεδρος στην ΚΑΕ - iefimerida.gr

Παναθηναϊκός: Παραμένει ο Παπαδόπουλος πρόεδρος στην ΚΑΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το ίδιο μετοχικό σχήμα και πρόεδρο τον Μάνο Παπαδόπουλο παραμένει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα των «πράσινων» και ανεστάλη προσωρινά η απόφαση της ΕΕΑ, που πάρθηκε μετά από καταγγελία του Ολυμπιακού.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τους νομικούς της συμβούλους, Τάκη Μπαλτάκο, Γιώργο Ελμαλή και Κώστα Δεδελετάκη.

Αυτή η απόφαση θα ισχύσει μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο και ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει με την ίδια διοίκηση σε όλες τις διοργανώσεις. Οπότε, ισχύει η μεταβίβαση τον μετοχών από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο.

Νίκη του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όπου διατήρησε τον Μάνο Παπαδόπουλο στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ (τουλάχιστον μέχρι να γίνει το δικαστήριο), ο Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αναμφισβήτητα είναι νίκη του Παναθηναϊκού. Εμείς ζητήσαμε να ανασταλεί η απόφαση της ΕΑΑ (σ.σ περί εικονικής μεταβίβασης των μετοχών απ’ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο) προσωρινά μέχρι να γίνει το δικαστήριο (σε 2-3 μήνες, ίσως και παραπάνω). Το δέχθηκε το αίτημά μας το Εφετείο και το σημαντικό είναι πως θα παίξουμε στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει ισχύ αυτή η απόφαση. Αυτό θέλαμε και γι’ αυτό είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν αλλάζει η μετοχική σύνθεση της ΚΑΕ», είπε ο νομικός σύμβουλος του τριφυλλιού.

Ερωτηθείς για τις διαφορές σε σχέση με την Κέρκυρα όπου εκεί βγήκε απόφαση υποβιβασμού, απάντησε: «Για τον Παναθηναϊκό η απόφαση –έτσι όπως είναι γραμμένη- βγήκε βάσει της παραγράφου 13, όπου δεν υπάρχουν κυρώσεις για υποβιβασμό ομάδων. Δεν μπορούσε να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εν αντιθέσει με την Κέρκυρα που ‘δικάστηκε’ βάσει της παραγράφου 12».

Στη συνέχεια της κουβέντας, ο Τάκης Μπαλτάκος είπε για τη… νότα αλλαγής που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο εξωαγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού (καθώς προ ημερών δικαιώθηκε και στην μείωση της ποινής του Γκιστ): «Ο Παναθηναϊκός είναι ο πλέον πολυνίκης στο μπάσκετ σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Πρέπει να αντιμετωπίζει τα πράγματα με ανωτερότητα, με την καλή έννοια, δεν το λέω αλαζονικά. Με ανωτερότητα βάσει της προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και της ιστορίας του. Όλα αυτά δημιουργούν μια αίσθηση διαφοροποίησης κι αυτή πρέπει να βγαίνει εντός κι εκτός παρκέ».

Σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίζει στο εξής την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, μετά την… κόντρα που ‘χε ανοίξει, είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια απ’ τις δύο ομάδες που βοήθησε την Ευρωλίγκα όταν δημιουργήθηκε το… σχίσμα. Ζήτησαν από εμάς τότε να σταθούμε στο πλευρό τους και το κάναμε. Αυτό νομίζω πως δεν το ξεχνάνε οι άνθρωποί της και θα πρέπει να τους το τονίζουμε, χωρίς αλαζονεία. Απαιτούμε να φερόμαστε ως τον πολυνίκη της διοργάνωσης και να μας φέρονται έτσι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ