Μπουτάκια κοτόπουλου ξεροψημένα

Με σκόρδο, δενδρολίβανο και ανθό αλατιού.

Υλικά

  • 4-5 μπουτάκια χωριάτικο κοτόπουλο, ελευθέρας βοσκής
  • 1 κιλό πατάτες Νάξου
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιοόλαδο
  • Ανθό αλατιού

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα καλό ταψάκι
  • Με μια σκελίδα σκόρδο τρίψτε καλά τα μπουτάκια, για να πάρουν το άρωμα
  • Αλατίστε καλά το κοτόπουλο
  • Κόψτε κυδωνάτες τις πατάτες και τοποθετήστε τις να είναι άνετα στο ταψάκι
  • Βάλτε το δεντρολίβανο ανάμεσα στα υλικά
  • Βάλτε το σκόρδο χωρίς να το ξεφλουδίσετε
  • Αλατίστε τις πατάτες και ρίξτε ελαιόλαδο παντού
  • Προσθέστε ένα ποτηράκι νερό
  • Κλείστε το ταψάκι με καπάκι (αν έχει) ή με αλουμινόχαρτο, πολύ καλά
  • Ανακατέψτε καλά κατά τη διάρκεια του ψησίματος
  • Φροντίστε να υπάρχουν υγρά, προσθέστε αν χρειαστεί
  • Ρίξτε το χυμό λεμονιού μετά από 1 ώρα ψησίματος
  • Ψήσιμο 2 ώρες συνολικά

Το δενδρολίβανο είναι πολύτιμο ακόμη και όταν ψήσετε σκέτες πατάτες.

Χρειάζονται αλάτι, ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό, για να ψηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ