Με σκόρδο, δενδρολίβανο και ανθό αλατιού.
Υλικά
- 4-5 μπουτάκια χωριάτικο κοτόπουλο, ελευθέρας βοσκής
- 1 κιλό πατάτες Νάξου
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 λεμόνι
- Ελαιοόλαδο
- Ανθό αλατιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα καλό ταψάκι
- Με μια σκελίδα σκόρδο τρίψτε καλά τα μπουτάκια, για να πάρουν το άρωμα
- Αλατίστε καλά το κοτόπουλο
- Κόψτε κυδωνάτες τις πατάτες και τοποθετήστε τις να είναι άνετα στο ταψάκι
- Βάλτε το δεντρολίβανο ανάμεσα στα υλικά
- Βάλτε το σκόρδο χωρίς να το ξεφλουδίσετε
- Αλατίστε τις πατάτες και ρίξτε ελαιόλαδο παντού
- Προσθέστε ένα ποτηράκι νερό
- Κλείστε το ταψάκι με καπάκι (αν έχει) ή με αλουμινόχαρτο, πολύ καλά
- Ανακατέψτε καλά κατά τη διάρκεια του ψησίματος
- Φροντίστε να υπάρχουν υγρά, προσθέστε αν χρειαστεί
- Ρίξτε το χυμό λεμονιού μετά από 1 ώρα ψησίματος
- Ψήσιμο 2 ώρες συνολικά
Το δενδρολίβανο είναι πολύτιμο ακόμη και όταν ψήσετε σκέτες πατάτες.
Χρειάζονται αλάτι, ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό, για να ψηθούν.