Ο Σαχινίδης στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ; - iefimerida.gr

Ο Σαχινίδης στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μη κάθοδος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές άνοιξε τις συζητήσεις για ορισμένα στελέχη του κόμματος ώστε να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Φίλιππος Σαχινίδης βολιδοσκοπείται από τη Χαριλάου Τρικούπη για να καταλάβει μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος.

Η πρώτη θέση έχει ήδη πληρωθεί από τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ωστόσο η κατάρτιση του υπόλοιπου ψηφοδελτίου ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης, είχε εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ, παρότι του είχε δοθεί θέση υπουργού στην κυβέρνηση και είχε ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στην σύντομη εκλογική περιπέτειά του με το ΚΙΔΗΣΟ.

Τι απαντά ο ίδιος

Σε συνομιλητές του πάντως, ο Φίλιππος Σαχινίδης, διαψεύδει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Δεν επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ, τελεία και παύλα. Θα κάτσω σπίτι μου» τονίζει σε όσους τον ρωτούν τι θα πράξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός ήταν της άποψης να υπάρξει σύμπραξη των χώρων της σοσιαλδημοκρατίας σε ένα ιδρυτικό συνέδριο με διάλυση όλων των φορέων (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ) και συμμετοχή τους σε ένα νέο, καινούργιο ευρύτατο σχήμα. Λόγω του ότι ο χρόνος δεν επαρκούσε για κάτι τέτοιο, εκτιμούσε ότι μπορεί να γίνει μετεκλογικά. Μέχρι τότε, ήταν της άποψης για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ-ΔΗΜΑΡ αλλά όχι σε συγχώνευση όλων στη Χ. Τρικούπη, αλλά με αυτοτελή οργανωτική δομή. Αφότου ναυάγησε το σχήμα της συνεργασίας Γεννηματά-Παπανδρέου, ο Φίλιππος Σαχινίδης προτιμά, όπως δηλώνει, να παραμείνει εκτός τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Στη Χ. Τρικούπη πάντως δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι λόγω της εμπειρίας του, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ