Λαφαζάνης στους Times: Να επιστρέψουμε στη δραχμή -Είμαστε σε πόλεμο με τη λιτότητα - iefimerida.gr

Λαφαζάνης στους Times: Να επιστρέψουμε στη δραχμή -Είμαστε σε πόλεμο με τη λιτότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το καταστροφικό ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή, καθώς αυτό το νέο Μνημόνιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει».

Με αυτή τη ρητή και κατηγορηματική δήλωση, την οποία έχει επαναλάβει πολλάκις, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δίνει τον τόνο στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Τimes του Λονδίνου. Επιπροσθέτως, δήλωσε πως η Ευρωζώνη «δεν έχει μέλλον» και ότι αυτή τη στιγμή «η Ελλάδα περιορίζεται σε μια οικονομική και κοινωνική φυλακή υπό τη Γερμανία».

Φυσικά, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, όταν ρωτήθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις του. Εμείς παραμένουμε σε πόλεμο με τη λιτότητα και τις εξαιρετικά νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούνται από το Βερολίνο».

Για το τι θα αναδείξουν αυτές οι εκλογές, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε: «Αυτές οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του απώτερου στόχου μας που είναι να κερδίσουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτό ο νέο πρόγραμμα διάσωσης είναι καταδικασμένο να αποτύχει».

Για να συμπληρώσει: «Οι άνθρωποι που ψήφισαν ''Όχι'' στο πρόσφατο δημοψήφισμα, το έκαναν κάτω από συνθήκες που επιβλήθηκαν από το εξωτερικό: με τις τράπεζες κλειστές, με ελέγχους κεφαλαίου εν ισχύ και ανθρώπους να σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ και να περιμένουν με τις ώρες για να αποσύρουν τα χρήματά τους».

Κατά τον κ. Λαφαζάνη: «Η βούληση του λαού αγνοήθηκε. Την πέταξαν έξω από το παράθυρο και στον κάλαθο των αχρήστων. Αυτό δεν σημαίνει στροφή στην πραγματικότητα, αλλά, μάλλον, αποστολή και δέσμευση σε πολιτικές λιτότητας που καταστρέφουν και εξαφανίζουν τη χώρα».

Η Λαϊκή Ενότητα, σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης, επιστρέφει στην αρχική πλατφόρμα αιτημάτων του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αντίθετη με τα μέτρα λιτότητας, που ζητάει περισσότερες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα και απαιτεί τον έλεγχο της βιομηχανίας από το κράτος.

«Η εθνικοποίηση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια τρομακτική ιδέα. Η Βρετανία το έκανε το 2008 με τις τράπεζες. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική απόφαση. Από την πλευρά μας, υπάρχει η βούληση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν υποστηριχθούμε από την πλειοψηφία του λαού».





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ