Σπίρτζης: Εύχομαι να μην καρποφορήσει ο διαγωνισμός για τα αεροδρόμια - iefimerida.gr

Σπίρτζης: Εύχομαι να μην καρποφορήσει ο διαγωνισμός για τα αεροδρόμια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ευχή να μην «καρποφορήσει» ο διαγωνισμός για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια με τους όρους που αυτός έχει, εξέφρασε o Xρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97.8 και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Στην επισήμανση ότι το μνημόνιο δεν υλοποιείται στα βασικά του σημεία, όπως ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υποδομών ανέφερε:

«Μία από τις μεγάλες επιτυχίες της διαπραγμάτευσης, πέρα από αυτά που ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν να μην πάνε οι ιδιωτικοποιήσεις σε μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο και να μη συνεχιστεί η λογική που είχε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σε μία λογική ξεπουλήματος»

«Ο διαγωνισμός», τόνισε ο ίδιος, «ξεκίνησε επί κυβέρνησης Σαμαρά και επιβλήθηκε πάλι στην χώρα, μαζί με άλλους 8 διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων, να συνεχιστεί από το ΤΑΙΠΕΔ στην ίδια λογική, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ξεκίνησε η κυβέρνηση της ΝΔ. Αν μου λέτε ότι καθυστερεί ο διαγωνισμός, με το χέρι στην καρδιά εύχομαι να μην “καρποφορήσει” κιόλας με τους όρους που έχει αυτός ο διαγωνισμός, για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και όχι να ξεπουλήσουμε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια όπως εμείς θέλουμε».

Ερωτηθείς αν μπορεί να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί ο διαγωνισμός, ο τέως υπουργός σημείωσε:

«Η Fraport ζήτησε αναθεώρηση του τιμήματος που η ίδια προσέφερε, βγήκε ανακοίνωση επίσημα ότι αν θέλει αναθεώρηση του τιμήματος που προσέφερε, θα γίνει αναθεώρηση και στους υπόλοιπους όρους του διαγωνισμού».

Ερωτηθείς αν εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξαναδεί το θέμα, ο ίδιος απάντησε:

«Έχουμε δεσμευτεί από τη συμφωνία που υπάρχει και έχουμε πει ότι θα την τηρήσουμε, για τον διαγωνισμό θα προχωρήσουμε σύμφωνα με αυτό που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον δεν θα προστατεύσουμε τα καθήκοντα που έχουνε οι δημόσιες υπηρεσίες όπως οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας και βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θέλουν να αποχωρήσουνε, δεν θα κλάψουμε κιόλας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ