Λάρισα: Η πόλη του καφέ – Μία καφετέρια για κάθε 119 κατοίκους - iefimerida.gr

Λάρισα: Η πόλη του καφέ – Μία καφετέρια για κάθε 119 κατοίκους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να η φράση «Λάρισα, η πόλη του καφέ», να θεωρείται κλισέ, ωστόσο αυτό δεν απέχει και πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Με 1.674 καφετέριες η πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου κρατά επάξια πρωτιά της πόλεως με τις περισσότερες επιχειρήσεις πώλησης καφέ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου της Λάρισας, η πόλη διαθέτει συνολικά 16.308 εγγεγραμμένες επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 1.674 είναι χώροι πώλησης καφέ. Η αναλογία αυτή ουσιαστικά μεταφράζεται στο ότι το 10% της τοπικής επιχειρηματικότητας προσανατολίζεται στον ...καφέ.

Το πιο ενδιαφέρον όλων όμως είναι η αναλογία των κατοίκων με τις καφετέριες στην πόλη. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται στους 162.591. Δεδομένου όμως ότι την πόλη της επισκέπτονται κάτοικοι από όλο τον νομό, χοντρικά υπολογίζεται ότι στην Λάρισα καθημερινά βρίσκονται γύρω στα 200.000 άτομα.

Ουσιαστικά λοιπόν υπάρχει μία καφετέρια για 119 μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, αριθμός που προκαλεί «σοκ και δέος» για τα δεδομένα των άλλων ελληνικών πόλεων.

Συν τοις άλλοις, σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου, υπάρχουν 1.269 χώροι για εστίαση, ποσοστό που μεταφράζεται στο 8% των συνολικών επιχειρήσεων.

Αθροιστικά λοιπόν το 18% των τοπικών μαγαζιών δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο της εστίασης.

Πηγή: larissanet.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καφετέριες Λάρισα εστίαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ