Φοιτητής νομικής φωτογραφίζεται με κολοστομία και συγκλονίζει [εικόνες] - iefimerida.gr

Φοιτητής νομικής φωτογραφίζεται με κολοστομία και συγκλονίζει [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας φοιτητής της νομικής με ελκώδη κολίτιδα, στον οποίο τοποθετήθηκε σακούλα κολοστομίας, δημοσίευσε μία selfie του μόλις πέντε εβδομάδες μετά την επέμβασή του και έγινε αμέσως viral με 2,2 εκατομμύρια views.

Ο 20χρονος Λούκας Μπένετ από το Neath Port Talbot σπουδάζει νομικά στο Πανεπιστήμιο του Swansea και δημοσίευσε τη selfie του για να δείξει στον κόσμο ότι η πάθησή του δεν είναι τίποτα τρομερό και για να δώσει κουράγιο σε όσους άλλους νέους πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα.

Ο Λούκας είχε διαγνωστεί με ελκώδη κολίτιδα στα 16 του και αφού υπέφερε από τα συμπτώματα σοβαρά για τρία χρόνια, αποφάσισε να του τοποθετήσουν μία τσάντα κολοστομίας.

Μαζί με τη φωτογραφία, έγραψε στο Facebook: «Στην αρχή δεν ήξερα πολλά για την ασθένεια, εκτός από το γεγονός ότι ο ξάδελφός μου και ο θείος μου είχαν την ίδια. Τον πρώτο χρόνο τα συμπτώματά μου ήταν ήπια, μέχρι που μια μεγάλη κρίση κατά τη διάρκεια των διακοπών μου στην Κύπρο το 2012 με έστειλε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί δοκίμασαν πολλά φάρμακα, αλλά το σώμα μου δεν ανταποκρινόταν σε κανένα από αυτά. Ετσι, πήρα τη γενναία απόφαση να αφαιρέσω το παχύ μου έντερο».

Η φωτογραφία του νεαρού δημοσιεύτηκε στη σελίδα Crohns and Colitis στο Facebook και η εικόνα έχει πλέον 42.286 likes και 2,2 εκατομμύρια views.

Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια χρόνια πάθηση, όπου μικρά έλκη αναπτύσσονται στην επένδυση του εντέρου και μπορεί να αιμορραγούν και να παράγουν πύον. Παρά τη σκέψη ότι η τοποθέτηση μίας τσάντας μπορεί να είναι τρομακτική, ο Λούκας αποφάσισε να κάνει την εγχείρηση αντί να αφήσει την κατάστασή του να χειροτερέψει, δίνοντας παράλληλα κουράγιο με τις αναρτήσεις του σε όσους ζουν με το ίδιο πρόβλημα.

Φοιτητής νομικής φωτογραφίζεται με κολοστομία και συγκλονίζει [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Φοιτητής νομικής φωτογραφίζεται με κολοστομία και συγκλονίζει [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Φοιτητής νομικής φωτογραφίζεται με κολοστομία και συγκλονίζει [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ