Μειώθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων τον Ιούλιο - iefimerida.gr

Μειώθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων τον Ιούλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευρύνθηκε η ψαλίδα των επιτοκίων τον Ιούλιο καθώς η μείωση των επιτοκίων καταθέσεων ήταν πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των επιτοκίων χορηγήσεων.

Έτσι, η μεταξύ τους διαφορά αυξήθηκε κατά 0,28% και διαμορφώθηκε στο 3,94% από 3,66% που ήταν τον Ιούνιο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων μειώθηκε κατά 0,31% έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 0,78%. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος μειώθηκε κατά 0,50% και διαμορφώθηκε στο 1,31%.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρουσίασε οριακή μείωση και διαμορφώθηκε στο 4,72%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) μειώθηκε στο 14,55% από 14,63% τον προηγούμενο μήνα.

Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων, χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια, αυξήθηκε κατά 0,12% και διαμορφώθηκε στο 6,26%, ενώ το αντίστοιχο μέσο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 7,64%.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ αυξήθηκε οριακά στο 5,64%, για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 0,89% στο 5,83% και για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 0,58 % στο 3,94%.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 0,16% και διαμορφώθηκε στο 2,72%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ